La multi ani, Ion Dichiseanu!
    -
 

La multi ani, Ion Dichiseanu!

Data nasterii: 20 Octombrie 1933
Ion Dichiseanu s-a nascut pe 20 octombrie 1933, in Adjud. Actor de film si teatru si scriitor, Dichiseanu a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” in 1959, avand o indelungata activitate teatrala la Teatrul Nottara.
Distribuit in filme, cu zeci de titluri la activ si detinatorul premiului ACIN 1979 pentru interpretarea din filmul "Clipa", Ion Dichiseanu ramane in memoria cinefililor cu multe roluri interpretate dintre care reamintim: Petrescu (Tunelul), Furius (Kampf um Rom I), Cpt. Margarit (Trandafirul galben), dar mai ales cu rolul Pierre Vaillant din serialul de un succes incontestabil "Toate panzele sus", regizat de Mircea Muresan in 1976.
Cu o viata amoroasa de invidiat, Dichiseanu a avut relatii cu frumuseti celebre, printre care actrite in mare voga a acelor ani, o suedeza celebra dar mai ales cu diva spaniola Sarita Montiel. In 1995 acesta a scris si o carte despre amanuntele picante din viata sa, "Frumoasa spaniola, frumoasa suedeza", povestea iubirilor unui actor roman de succes care, dincolo de granite, prejudecati si constrangeri ale perioadei ceausiste, reusind sa cucereasca reprezentantele sexului frumos. In destinul sau amoros a mai contat apoi o suedeza, dar implinirea sa reala s-a produs in anul 1987, odata cu nasterea fiicei sale, Ioana Georgiana si a iubirii pentru tanara care i-a daruit unicul sau copil, solista de muzica usoara Simona Florescu, care l-a cucerit pe "celibatarul convins" Ion Dichiseanu.
Anul trecut, actorul a pus punct mariajului de 23 de ani cu Simona Florescu. In 2008, alaturi de Mihaela Serban, actorul a fost gazda evenimentului „Gala femeilor de succes 2008”. Foarte elegant si cu o energie debordanta, actorul nu a contenit cu complimentele la adresa doamnelor care au urcat pe scena pentru a-si ridica premiul.
Cetatean de Onoare al Adjud-ului si membru al PNG-CD, Dichiseanu se implica si in politica de cativa ani si este la fel de activ, de sarmant, seducator ca odinioara.

de Redactia - 3313 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi