La multi ani, Eugen Cristea!
    -
 

La multi ani, Eugen Cristea!

Data nasterii: 18 Aprilie 1952
Actorul Eugen Cristea s-a nascut la Bucuresti, pe 18 aprilie 1952. Cunoscutul actor de teatru si de film a absolvit I.A.T.C. in 1976, jucand timp de patru ani la Teatrul National din Timisoara. Din 1980, Eugen Cristea a inceput sa joace pe scena Teatrului National din Bucuresti. Intreaga sa cariera a fost cladita  interpretand numeroase roluri de film, teatru si televiziune, teatru radiofonic, cochetand si cu televiziunea (prezentator si realizator de emisiuni tv).
De asemenea, acesta a regizat si a compus ilustratia muzicala a unor piese de teatru, a publicat si un volum personal de proza, realizand si traducere de literatura beletristica.
El a regizat piesele de teatru “Ionescu sau o ipoteza absurda” si “Cupa”, fiind regizor secund al pieselor “Mostenirea”, “Parcul”, “Travestiuri”, “Autograf”, “Numele trandafirului”, “Anton Pan”. Din 1961, acesta a inceput activitatea la radio, realizand teatru radiofonic, emisiuni pentru copii (“Salut voios de pioner”, “Clubul voiosiei”). In plus, Cristea a realizat si recitaluri de poezie, cuplete muzicale, a prezentat emisiuni muzicale, emisiuni de SF si Parapsihologie.
Tot din 1961, Eugen Cristea a inceput sa cocheteze si cu televiziunea, jucand teatru de televiziune si fiind prezentator si realizator al emisiunilor “Feriti-va de magarus!” (1996-1999), “Ghici cine vine la mine?” (1998-1999), “Ceaiul de la ora 5” (1996-1999), “Kiki, Riki, Miki”, “Arca Marinei” si “Personalul de Costesti” in 2001.
Pe langa cariera din televiziune, teatru si din radio, Eugen Cristea este si compozitor, compunand ilustratia muzicala a pieselor “Autograf”, “Harababura”, “Campionul” si realizand compozitii proprii pentru copii, caseta “Nu va feriti de magarus”, “Soldat cazut din iubire”.
Pasionat de muzica, el a avut concerte cu propria trupa de folk-rock-blues “Atelier” la Terasa actorilor, la Casa Eliad, la Cercul militar, avand aparitii si la TVR 1, TVR 2, Tele7abc, Prima, Antena 1. De asemenea, in 2003, Cristea a publicat cartea “Vanzatorul de zambete”, iar in 2008 a fost prezentator la Festivalul International de Circ.
de Redactia - 2538 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi