La multi ani, Ada Solomon!
    -
 

La multi ani, Ada Solomon!

Data nasterii: 03 Iunie 1968
Ada Solomon s-a nascut pe 3 iunie 1968, la Bucuresti. A terminat Institutul de Constructii Bucuresti; intre 1990-1993 a fost agent de publicitate, director al diverselor agentii de publictate si intre 1993-2004 director de productie la Domino Film. Lucreaza de peste 20 de ani in domeniul cinematografiei, si este unul dintre cei mai activi cineasti din Noul Cinema Romanesc, atat ca producator, cat si ca distribuitor de film si manager de cinema. Inainte de a infiinta HiFilm Productions in 2004, a colaborat cu parteneri internationali, la proiecte precum Callas Forever (Franco Zeffirelli) sau Offset (Didi Danquart).

La HiFilm, Ada a produs o serie de scurtmetraje, castigatoare a numeroase premii internationale: Marilena de la P7 (Cristian Nemescu), Lampa cu caciula (Radu Jude) si Renovare (Paul Negoescu); lungmetraje de debut: Cea mai fericita fata din lume (Radu Jude), Felicia inainte de toate (Melissa de Raaf, Razvan Radulescu), O luna in Thailanda (Paul Negoescu) sau documentarele lui Alexandru Solomon – Cold Waves – Razboi pe calea undelor, Kapitalism – reteta noastra secreta.

A dezvoltat debutul in lungmetraj al lui Daniel Sandu (Un pas inaintea serafimilor), precum si cel de-al treilea lungmetraj al lui Radu Jude – Aferim - imediat dupa Toata lumea din familia noastra (2012) care a avut premiera la Berlinale si a castigat Marele Premiu al Festivalului de Film de la Sarajevo.

In 2013, la Berlinale, „Pozitia copilului“ al carui producator este a luat Ursul de Aur. Ada Solomon este fondatorul si directorul Festivalului de Film NexT infiintat in memoria lui Cristian Nemescu si Andrei Toncu.

Filmografie selectiva:
Pozitia copilului (2013) - dna. Serban 

Din dragoste cu cele mai bune intentii (2011)
Cinemaguerilla (2009) - ea insasi
La nouvelle vague du cinema roumain / Noul val din filmul romanesc (2008) - el insusi

Filmografie - producator
Angel (2015)

Trece si prin perete (2014)
A Long Story (2013)
umbra de nor (2013)
Pozitia copilului (2013)
Roxanne (2013)
Men Don't Lie (2012)
O luna in Thailanda (2012)
Toata lumea din familia noastra (2012)
Din dragoste cu cele mai bune intentii (2011)
Icre Negre / Caviar (2010)
Principii de viata (2010)
The Shukar Collective Project (2010)
Cea mai fericita fata din lume (2009)
Dacia, dragostea mea (2009)
Felicia, inainte de toate (2009)
Lord (2009)
Medalia de onoare (2009)
Renovare (2009)
Ciao Bambina (2008)
Acasa (2007)
Alexandra (2007)
Dimineata (2007)
Lampa cu caciula (2007)
Salariu - 110 euro / Salariu 110 Euro (2007)
Black Sea (2006)
Offset (2006)
Shadow Man / Omul din umbra (2006)
La route de la peur (2005)
Rivoglio i miei figli / Totul pentru copiii mei (2004)
A la petite semaine / Borfasi din intamplare (2003)
Senso di colpa / Sentimente de vinovatie (2000)
Asfalt Tango (1995)
Baby Photo

de Redactia - 1621 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi