La multi ani, Val Kilmer!
    -
 

La multi ani, Val Kilmer!

Data nasterii: 31 Decembrie 1959
Actorul Val Edward Kilmer s-a nascut pe 31 decembrie 1959, la Los Angeles, California. Kilmer a devenit popular la mijlocul anilor 1980 dupa aparitii in filme de comedie ca Top Secret! (1984), filmul cult Real Genius (1984) sau filme de actiune cum ar fi Top Gun si Willow. Dupa aparitia sa in Top Gun impreuna cu Tom Cruise, Kilmer si-a pastrat ura pentru acesta si in afara ecranului. Kilmer chiar a refuzat sa participe la o strangere de fonduri la care era invitat si Tom Cruise deoarece, spune el, Cruise este "periculos", desi se stie bine ca in timpul filmarilor la Top Gun, KIlmer la facut knock-out pe Cruise dupa ce sa iscat o mica lupta intre cei doi.

In anii 1990 Kilmer a devenit apreciat si de catre critici dupa o serie de filme de succes si din punct de vedere comercial. A jucat rolul lui Jim Morrison in The Doors, Doc Hollyday in Tombstone din 1993, Batman in Batman Forever din 1995, Chris Shiherlis in Obsesia tot din 1995 si Simon Templar in The Saint (1997). La inceputul anilor 2000 Kilmer a avut din nou roluri importante in The Salton Sea, Spartan si roluri secundare in Kiss Kiss Bang Bang si Alexander fiind si vocea lui KITT in Knight Rider.
In 2008 a fost adaugat ca vocea lui KITT din Knight Rider dar pentru a pastra traditia cu serialul original rolul acestuia nu a fost recunoscut oficial. In august 2009 a inceput sa filmeze impreuna cu Will Forte si Ryan Phillippe pentru comedia MacGrubber
In timpul filmarilor la „Streets of Blood”, Kilmer a devenit bun prieten cu 50 Cent. Cei doi actori s-au inteles de minune mai ales ca amandoi actorii au o pasiune pentru masinile clasice. Kilmer a ramas foarte socat dupa ce 50 Cent i-a facut cadou un Chevy Impala din 1965 care costase 100.000 de dolari.

In prezent este casatorit cu Joanne Whalley cu care are doi copii, Mercedes Kilmer si Jack Kilmer.

Filmografie:

Mark Twain and Mary Baker Eddy (2013) - Mark Twain
Mark Twain and Mary Baker Eddy (2013) - Mark Twain
The Dirt (2013) - David Lee Roth
Breathless (2012) - Dale
Goat Island / (2012) - Hofstadder
Seven Below (2012) - McCormick
The Unknown Son / (2012) - Vincent Kaiser
5 Days of War / 5 zile de razboi (2011) - Dutchman
Art's Demise (2011) - Jacob
Blood Out / Razbunare (2011) - Arturo
Kill the Irishman (2011) - Joe Manditski
Riddle / (2011) - Sheriff Richards
Silver Cord (2011) - Rafael Griggs
The Hard Ride (2011) - Johnny Varnes
Twixt (2011) - Hall Baltimore
Wyatt Earp's Revenge / Razbunarea lui Wyatt Earp (2011) - Wyatt Earp
Bloodworth / Legaturi de sange (2010) - Warren Bloodworth
Gun / Contrabanda (2010) - Angel
Hardwired (2010) Trailer
MacGruber (2010) - Cunth
The Traveler (2010) - dl. Nimeni
American Cowslip / Gradinarit pentru amatori (2009) - Todd Inglebrink
Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans / Pacatele unui politist - Ultimul apel: New Orleans (2009)
Fake Identity / Dubla identitate (2009)
Streets of Blood / Strazile de sange (2009) - Detectivul Andy Devereaux
The Steam Experiment / Experiment la cald (2009) - Jimmy
The Thaw / Viermele arctic (2009) - dr. David Kruipen
2:22 (2008) - Maz
American Meth (2008) - Narator (voce)
Columbus Day / Ziua lui Columb (2008) – John

de Redactia - 2397 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi