La multi ani, Petre Mihai Bacanu!
    -
 

La multi ani, Petre Mihai Bacanu!

Data nasterii: 11 Decembrie 1944
Petre Mihai Bacanu s-a nascut pe 11 decembrie 1944, in satul Homoraciu, comuna Izvoarele, judetul Prahova. Jurnalist, editorialist si dizident roman, Bacanu a absolvit in anul 1964 cursurile Facultatii de Filologie din cadrul Universitatii Bucuresti. Intre anii 1970 si 1988 a lucrat ca redactor la "Romania libera". In 1988 este arestat si intemnitat, fiind invinuit ca pregatea editarea unui ziar clandestin, intitulat "Romania", chiar inainte de tiparirea primului numar. Un al ziar clandestin, "Luneta" a fost publicat de jurnalistul Hurduc.

Eliberat la 22 decembrie 1989, Bacanu devine primul director al ziarului "Romania Libera", care se dovedeste a fi un ziar clar anticomunist si cu o orientare democratica ferma. Pe 1 aprilie 1990, ziarul "Romania Libera" devine primul ziar particular din Romania. Autor a numeroase articole de atitudine civica si sociala, Bacanu este unul dintre ziaristii de prima marime din Romania.

Printre numeroasele intiative ale ziarului se pot mentiona campania de presa favorabila fenomenului Pietii Universitatii si, respectiv, campania pentru promovarea institutiei Avocatului Poporului.

Eforturile lui Petre Mihai Bacanu si ale ziarului "Romania libera" in aceasta directie au fost incununate de succes la sase ani de la intrarea in vigoare a Constitutiei din 1991, care prevedea infiintarea acestei noi institutii. De asemenea, el este presedinte al Asociatiei Ziaristilor din Romania si membru al Senatului Aliantei Civice.

de Redactia - 5680 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi