La multi ani, Maria Popistasu!
    -
 

La multi ani, Maria Popistasu!

Data nasterii: 21 Ianuarie 1980
Actrita Maria Popistasu s-a nascut pe 21 ianuarie 1980, in Bucuresti. A absolvit Liceul de Arte in 1998, iar in 2002 a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Ion Luca Caragiale din Bucuresti, sectia actorie.

Inca din timpul facultatii Maria a colaborat cu Teatrul National, timp de trei ani. Printre proiectele sale s-au numarat: „Unchiul Vanea”, (A.P. Cehov), in rolul Elenei Andreevna, Sofia Egorovna in „Platonov” (A.P. Cehov), Doamna Viola in „A douasprezecea noapte” (W. Shakespeare) sau Ofelia in „Hamlet” (W. Shakespeare), Sacha in „Cadavrul Viu” (L.N. Tolstoi) si Irina in „Trei surori” (A.P.Cehov).
In plan cinematografic, cariera sa a inceput odata cu „Gunpowder, Treason & Plot” (2004), film care a castigat Marele Premiul FIPA DaOR. Pentru miniseria „Sex Traffic” (2004) renunta la teatru. Acest rol ii va aduce premiul Gemini pentru rol secundar.

Un an mai tarziu joaca in rolul Anei, in „Crash Test Dummies”, film care castiga premiul special al juriului la festivalul Cinessonne si premiul special pentru scenariu (Festivalul de film Diagonale). A aparut, de asemenea, in numeroase reclame TV si si-a imprumutat vocea unor personaje de desen animat, fiind si membru al juriulu prezidat de Bruce Beresford la Festivalul de Film B-EST, Bucuresti 2005.

Insa rolul cel mai important al carierei sale, de pana atunci, il obtine in filmul romanesc „Legaturi bolnavicioase”, aparut in 2006, care a fost prezentat si la Berlin. Pentru rolul din acest film - Cristina, alias „Kiki” - ziarele au numit-o „demon frumos si seducator”.

Filmografie:
„Das Blaue vom Himmel” / (2011) - Dace
„Marti, dupa Craciun” (2010) - Raluca
„Die Zweite Frau” (2008) - Irina
„Midnight Man” (2008) - Kirsta
„Serviciul omoruri” (2008) - Gabi (ep.1)
„Man zkt vrouw” / „Perechea potrivita” (2007) - Alina
„Legaturi bolnavicioase” (2006) - Kiki
„Principiul dragostei comunicante” (2006) - Maria
„Crash Test Dummies” (2005) - Ana
„Gunpowder, Treason and Plot” / „Praf de pusca, tradare si complot” (2004) - Lady Marie
„Sex Traffic” (2004) - Vera Visinescu

de Redactia - 4426 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi