Astazi este ziua lui Adrian Enache. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Adrian Enache. La multi ani!

Data nasterii: 12 Iunie 1966
Adrian Enache s-a nascut pe 12 iunie 1966, in Galati. Cu toate ca a absolvit sectia Metalurgie-Turnatorie a Institutului Politehnic, avand diploma de inginer, Adrian Enache s-a simtit mereu atras si pasionat de muzica. Asa ca urmeaza cursurile Scolii Populare de Arta, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor dupa ce cinci ani a fost solistul formatiilor rock Phoebus si 6200 din orasul natal. La Phoebus este coleg cu cunoscutul chitarist Nicu Patoi.

Inainte de a se apuca de muzica Adrian a jucat fotbal facand parte chiar din lotul de juniori al Romaniei in 1976. La sugestia parintilor sai lasa ghetele si pune mana pe carte insa muzica se dovedeste o adevarata pasiune care-i acapareaza intreaga atentie. Era inca solist la Phoebus cand a primit oferta baietilor de la Compact pentru a deveni solistul lor vocal pentru ca Paul Csucsi plecase pentru o perioada in America. Refuza oferta fiind in primul an la facultate si isi vede de carte dar si de proiectele muzicale impreuna cu galatenii lui.

In 1989 participa la festivalul Mamaia dar este descalificat pentru ca are un stil neobisnuit pentru ce ceea impunea regimul de atunci. Un an mai tarziu, dupa caderea regimului comunist, solistul isi incearca din nou norocul si obtine locul al II-lea la sectiunea Interpretare dupa regretata Laura Stoica.

In 2001 Adrian Enache obtine premiu pentru cea mai buna voce masculina si locul al III-lea la Festivalul International „Vocile Asiei” din Kazahstan. In acelasi an lanseaza un nou album dar de data aceasta in colectie privata. Albumul se intituleaza „My favourite songs” si cuprinde o colectie cu cele mai indragite ever-greenuri dar si piese din repertoriul propriu.

In 2002, Adrian Enache da lovitura la festivalul national Mamaia castigand trofeul cu melodia „O singura noapte” pe muzica lui Andrei Kerestely. Este anul in care casa producatoare Roton ii propune o schimbare totala de look, lucru acceptat de solist. La finele anului lanseaza cel de-al 4-lea album din cariera intitulat „O singura noapte”.

Enache este director artistic la Complexul Orizont din Predeal unde realizeaza in fiecare an programul artistic de sarbatori. Johnny Logan este doar unul din invitatii de marca pe care Adrian i-a avut ca invitati intr-un an de Revelion. Din anul 1999 Adrian Enache este angajatul Teatrului „Constantin Tanase” din Bucuresti. Isi face debutul in acest teatru cu muzicalul „Nota 0 la purtare” in care joaca alaturi de Aurelian Temisan.

“Iata ca, intr-adevar in 1990, el participa la festivalul Mamaia, castiga acolo un premiu impreuna cu Laura Stoica. Eram in juriu, am fost si la preslectie si de atunci mi-am dat seama ca Adrian Enache este un om plin de talent, de ambiti, de idealuri, nu numai muzicale ci ale unui artist aproape complet. Cred ca a devenit un artist aproape complet. S-a mai maturizat asa cum singur a marturisit si, dovada, numai in ultimele saptamani, l-am vazut pe foarte multe posturi tv in care este aproape one-man-show. Adrian Enache este solistul de care, cred eu, era nevoie acum in muzica romaneasca. Si care, spre lauda lui, nu canta orice caci Adrian Enache stie sa selecteze si prin asta, a reusit si tot prin asta, va ramane”, spunea despre el Titus Andrei, coordonatorul sectiei muzicale de la Radio Romania Actualitati.

In plan personal, Enache are o relatie cu Iulia Marciuc de 15 ani.

de Redactia - 3033 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi