Astazi este ziua Dacianei Sarbu. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua Dacianei Sarbu. La multi ani!

Data nasterii: 15 Ianuarie 1977
Una dintre cele mai tinere femei din politica, Daciana Sarbu, sotia actualului premier al Romaniei, Victor Ponta, s-a nascut pe 15 ianuarie 1977, la Arad. Fiica lui Ilie Sarbu, Daciana este membra a Partidului Social Democrat din Romania - parte a Partidului Socialistilor Europeni in Parlamentul European.

Daciana a absolvit facultatea de Drept a Universitatii din Timisoara intre anii 1996 si 2000. Incepand cu noimebrie 2001 este doctorand in Drept Procesual Penal la Universitatea Bucuresti. Ea a si profesat dreptul pentru o scurta perioada de timp, in 2001, cand a fost angajata ca jurist la un cabinet avocatura. In 2002 a absolvit Colegiul National de Aparare din Bucuresti, in 2003 a obtinut diploma de masterat in management Politic si un an mai tarziu diploma de masterat in drept Comercial la Universitatea din Timisoara.
A devenit observator in Parlamentul European in iunie 2005 si este de asemenea membra a Comisiei de mediu, sanatate publica si siguranta alimentara.

In ianuarie 2007 a devenit deputat european si membra cu drepturi depline a Comisie de mediu, sanatate publica si siguranta alimentara de la parlamentul European.

In 2011, ca membru in Comisia AGRI, a fost autoarea unui raport pe tema recunoasterii rolului strategic al agriculturii in asigurarea securitatii alimentare. Raportul – adoptat cu majoritate de voturi de plenul PE – solicita venituri decente pentru agricultori, sustinerea tinerilor fermieri si combaterea speculatiilor pe pietele agricole.

Una dintre prioritatile sale este promovarea alimentatiei sanatoase, in special in randul copiilor. In afara initiativelor de la PE vizand informarea si educarea parintilor, Daciana Sarbu a infiintat, alaturi de un medic si de un consultant nutritionist, Asociatia Scoala pentru Sanatate, care organizeaza, prin eforturi proprii, un turneu national – Hrana Desteapta pentru Copii Sanatosi – menit sa ajute parintii de prescolari sa invete principiile nutritiei sanatoase.

Daciana Sarbu a fost si secretar de stat, presedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret, din martie pana in decembrie 2004. Din iunie 2003 pana in martie 2004 a fost Secretar de Stat la departamentul de Programe pentru Tineret in cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. In plus, ea a fost consilier al Corpului de Control al Primului Ministru, iar incepand cu 2001 a lucrat ca jurist intr-un birou de avocatura.

Din septembrie 2004 si pana in noiembrie 2006 a fost Presedinta Ligii Tinerelor Social-Democrate. Din 2002 pana in 2004 a activat ca Secretar General al Tineretului Social-Democrat, fiind membra in PSD inca din 2001, fosta membra PSDR (Partidul Social Democrat din Romania).

Victor Ponta si Daciana Sarbu au impreuna o fetita, Irina Octavia, nascuta in martie 2008. Cei doi s-au cununat civil in 2007, la Beijing, la Ambasada Romaniei din China. In februarie 2009, Daciana Sarbu a dezvaluit ca mai are un copil de care are grija. In 2004, ea l-a cunoscut pe Andrei, un copil orfan, pe care l-a luat "de suflet" si are grija sa-i asigure strictul necesar.

de Redactia - 4254 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi