La multi ani, Vlad Zamfirescu!
    -
 

La multi ani, Vlad Zamfirescu!

Data nasterii: 01 Martie 1974
Vlad Zamfirescu s-a nascut pe 1 martie 1974, la Targu Mures. Pe cand avea doar 14 ani, fiul lui Florin Zamfirescu s-a mutat in Bucuresti, unde s-a adaptat rapid vietii agitate din Micul Paris. Dupa ce a terminat liceul „Ion Neculce” din Capitala, Vlad a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, la clasa regretatului Ion Cojar. Din 1998, el este angajat al teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”, dar colaboreaza cu teatrul „Act” si „Nottara” din Bucuresti, cu Teatrul National din Cluj Napoca si cu teatrul „George Ciprian” din Buzau.

 

Din 2005, e presedintele companiei culturale Catharsis. In 2004, acesta a primit premiul special al juriului Festivalului de Teatru Contemporan de la Brasov pentru rolul John din piesa "Bash. O trilogie contemporana" a lui Neil LaBute si, un an mai tarziu, UNITER-ul i-a acordat premiul de debut pentru rolul Frederick din "Pelicanul" lui August Strindberg.

 

De-a lungul timpului, Vlad a mai putut fi vazut pe scena in piese precum: "Sase personaje in cautarea unui autor", de Luigi Pirandello, "D-ale Carnavalului", "O scrisoare pierduta" si "O noapte furtunoasa" de I.L. Caragiale, "Regele Lear" si "Hamlet" de W. Shakespeare, "Forma lucrurilor" si "Niste fete" de acelasi Neil LaBute sau "American Buffalo" de David Mamet.

 

Pe micul ecran, Vlad Zamfirescu a aparut, printre altele, in filmul "Lumina", in regia lui Gheorghe Preda. La cinema, pe langa "Restul e tacere", in regia lui Nae Caranfil, unde scurta sa aparitie in rolul Nutzu Ferfide a reusit sa fure filmul, Vlad a putut fi vazut in "Stare de fapt", in regia lui Stere Gulea, "Italiencele", in regia lui Napoleon Helmis si "Orient Expres", in regia lui Sergiu Nicolaescu. „Ma simt bine peste tot. Daca imi fac placere rolul, partenerii sau conjunctura, ma simt la fel de bine si in film, si in teatru. Teatrul, de exemplu, imi place pentru siguranta pe care mi-o da. In film simt nevoia unor mai multe repetitii, repetitii care, la noi in tara, se fac mai putin, sau anumiti regizori obisnuiesc sa le faca mai rar. Dar, ma rog, fiecare cu lipsurile, plusurile si caracteristicile lui”, a marturisit actorul intr-un interviu acordat in octombrie 2012.

 

Filmografie:

In deriva (2010) - Victor

Viata mea sexuala (2010) - Aurelian

Doctori de mame (2008) - Mihnea Zaharescu

Restul e tacere (2008) - Nutzu Ferefide

Inima de tigan (2007) - Luca

Aleodor Imparat / Aleodor imparat (2004) - Aleodor

Italiencele (2004) - Giovanni

Orient Express (2004) - Logodnicul Anei

Une place parmi les vivants (2003) - politist #2

Don Juan sau dragostea pentru pentru geometrie (TV) / (1997)

Lumina (1996) - Vlad Apostol

Spitalul special (1996) - bolnavul Pitu

Stare de fapt (1996)

E pericoloso sporgersi (1993) - Soldat

Milionar...la minut (TV) / Milionar...la minut (1992) - Lt. de Politie Radu

de Redactia - 1889 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi