La multi ani, Vasile Turcu!
    -
 

La multi ani, Vasile Turcu!

Data nasterii: 11 August 1954
Vasile Turcu s-a nascut pe 11 august 1954, fiind unul dintre oamenii de afaceri care a stiut sa scoata bani din orice. Cu afaceri in domeniul imobiliar si in cel al constructiilor, Vasile Turcu provine dintr-o familie modesta, terminand Liceul Industrial de Constructii si Facultatea de Constructii. Pentru a-si strange banii de studii, in vacantele de vara lucra ca zilier in constructii. Aproape zece ani a fost technician sau electrician, apoi a devenit director general pe santierul din Bragadiru, la sfarsitul anilor ’80.
Dupa revolutie a iesit din constructii si a inceput sa faca naveta Romania-Turcia, de unde lau blugi. Prima afacere i-a mers foarte bine, iar apoi a investit si in alcool. In 1992 a fost dealer de votca pentru majoritatea carciumilor din tara. In acelasi an a abandonat afacerile cu blugi si alcool, revenind la primul loc de munca important, santierul din Bragadiu.
In 2001, Turcu a sponsorizat clubul de fotbal Dinamo, iar dupa ce a sponsorizat mai multi ani echipa de handbal a lui Dinamo, Turcu a devenit actionar in 2004. A achizitionat in urma cu ceva timp si 50% din actiunile “Ziarul”.
Turcu detine grupul de firme Romconstruct, in jurul caruia sunt grupate 9 companii, in 2010 averea lui fiind de 130-135 milioane euro, acesta situandu-se pe pozitia 57 in topul celor mai bogati oameni din Romania. De asemenea, este si presedinte al Confederatiei Patronale din Industria Romana.
In plan personal, Vasile Turcu este casatorit si are doi baieti, Marius si Adrian.

de Redactia - 3296 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi