La multi ani, Tudorel Filimon!
    -
 

La multi ani, Tudorel Filimon!

Data nasterii: 26 Iulie 1953
Actorul Tudorel Filimon s-a nascut pe 26 iulie 1953, la Bucuresti. Filimon a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale din Bucuresti, avand in cariera sa numeroase roluri in piese de teatru si in filme,. “Cea mai mare satisfactie profesionala am trait-o in 1980, la Teatrul de Papusi din Cluj-Napoca, unde am jucat in spectacolul «Ubu Rege», de Alfred Jarry, care era in premiera pe tara. Am jucat 14 ani acest spectacol, intr-o perioada in care era interzis sa pronunti cuvantul «rege».
Cea mai impresionanta dovada de dragoste a publicului de-a lungul timpului am trait-o in 1985, la Gala Tanarului Actor din Costinesti. Au venit atat de multi oameni din alte statiuni pentru a vedea recitalul meu, incat m-am emotionat foarte tare si m-am ambitionat sa obtin marele premiu. Ceea ce s-a si intamplat, declara Filimon pentru jurnalul.ro intr-un articol din 2006.

Cunoscut mai ales din serialul “La Bloc”, unde il interpreta pe Nea Popa, prietenul Americanului (Emil Mitrache), Tudorel Filimon a obtinut de-a lungul timpului numeroase premii: 2004 - Premiul de excelenta acordat de Primaria Municipiului Bucuresti; 1997 - Premiul de interpretare - Festivalul de la Satu Mare; piesa "Poate Eleonora" de G.Naum - rolul "tatal"; 1985 - Marele premiu - Gala Tanarului Actor – Costinesti; piesa "Ceasul" de D.Solomon - 3 personaje; 1983 - Premiul pentru interpretare si al ziarului "Scanteia Tineretului" - Gala Tanarului Actor – Costinesti piesa "Nu sunt Turnul Eiffel" de E.Oproiu - rolul "tatal"; 1980 - Premiul de popularitate - Festivalul Teatrului Scurt Arrezo - Italia - piesa "O sarbatoare Princiara" de T.Mazilu - rolul "Varga"; 1980 - Premiul pentru cea mai buna interpretare mascunlina "Festivalul Teatrului Scurt" – Oradea - piesa "Schite" de I.L.Caragiale - rolul "Nae".

Filmografie-Seriale:
"Fete de maritat" - 2009 - Prima TV - rolul "Constantin Badica", zis "Titel";
"Nimeni nu-i perfect" - 2008 - regizor A.Avandei - Prima TV - rolul "Anton";
“Gasca" - 2007 - regizor R.Dragomir - Kanal D - rolul "Gica";
"La Bloc" - 2002-2006 - regizor R.Dragomir - ProTv - rolul "Nea Popa";
"Casatorie imposibila" - 1999 - TVR 1 - rolul "Barbut";
"Arlechino" - 1995 - rolul "Taranul";
"Omul din Buzau" – 1988.

Filme:
"Poker" - 2010 - regizor S.Nicolaescu rolul "Agarbiceanu"
"Nunta muta" - 2008 - regizor H.Malaele rolul "Haralambie"
"Method" - 2004 - regizor Duncan Roy rolul "Miner"
"Mimic: Sentinel" - 2003 - regizor J.T. Petty rolul "Birdman"
"Triggered" - 2002 - regizor Gerard Cuq rolul "Nebun"
"Turnul din Pisa" - 2002 - regizor S.Marinescu rolul "Procurorul"
"Sexy Harem Ada-Kaleh" - 2001 - regizor M.Musatescu rolul "Bombonel"
"Trenul Vietii" - 1998 - regizor R.Mihaileanu rolul "Sateanul 1"
"Ivan Turbinca"" - 1996 - regizor R.Popovici
"Bloodstone: Subspecies II" - 1993 - regizor T.Nicolaou receptionerul de la Athene Palace
"Cei care platesc cu viata" - 1991 - regizor S.Marinescu
"Un bulgare de huma" - 1989 - regizor N.Margineanu
"Kilometrul 36" - 1989 - regizor A.Mora rolul "Ion"
"Flori de gheata" - 1989 - regizor A.Mora
"Nelu" - 1988 - regizor D.Doroftei rolul "Bisnitarul"
"Rezerva la start" - 1988 - regizor A.Mora
"Rastimp" - 1986
"Pas in doi" - 1985 - regizor D.Pita rolul "Bobita"
"Acordati circumstante atenuante?" - 1984 - regizor L.Bratu
"Mitica Popescu" - 1984 - regizor M.Marcus rolul "Goldenberg"
"Intoarcerea din iad" - 1983 - regizor N.Margineanu
"Fructe de padure" - 1983 - regizor A.Tatos rolul "Puscariasul"
"Ca-n filme" - 1983 - regizor M.Marcus rolul "Tanarul"
"Saltimbancii"- 1981 - regizor E.Bostan

de Redactia - 2724 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi