La multi ani, Stefan Banica JR!
    -
 

La multi ani, Stefan Banica JR!

Data nasterii: 18 Octombrie 1967
Cantaret de muzica usoara si rock, dar si actor de teatru, Stefan Banica, fiul regretatului actor Stefan Banica senior, s-a nascut pe 18 octombrie 1967, in Bucuresti. Stefan a cantat in public prima data la 3 ani, in tramvai (la aceeasi varsta ca si Mozart). Atunci tatal lui i-a spus sa nu cante niciodata pe gratis. Si asa a si facut, dovada stand numeroasele premii obtinute de-a lungul anilor.
Dupa ce a urmat cursurile Liceului Teoretic “I. L. Caragiale”, fiul lui Stefan Banica Senior a intrat la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica - sectia actorie, clasa profesorului Ioan Cojcar (promotia 1990). Primul sau rol interpretat a fost Gurita, in filmul serial „Eroii nu au varsta”, in regia lui Mihai Constantinescu, din 1984.
In ianuarie 2006 s-a casatorit cu realizatoarea TV Andreea Marin, care a nascut pe 15 decemrie 2007 o fetita pe nume Violeta.

Premii:
1987 - Premiul ACIN de interpretare (pentru rolul Mihai din Liceenii)
1995 - Cea mai buna emisiune de divertisment TV - Ceaiul de la ora 5
1998 - Cel mai bun cuplu muzical satiric TV - Popeasca & Banica, Moftul roman
1999 - Premiul Mari cupluri ale micului ecran - Popeasca & Banica
1999 - Cel mai bun interpret rock, District-Dialog
2000 - Locul 1, sectiunea slagare, Festivalul de la Mamaia
2001 - Cel mai bun album pop-rock, Premiile Industriei Muzicale Romanesti
2002 - DUBLU DISC DE AUR si DISC DE PLATINA - "De dragoste... in toate felurile"
2002 - Locul 1, sectiunea slagare, Festivalul de la Mamaia
2002 - Cel ma bun cantaret, Radio Romania
2002 - Artistul anului, Radio Romania
2002 - Cel mai iubit interpret, Radio Bucuresti
2002 - Cel mai iubit cantaret, Surprize, Surprize, TVR
2003 - Premiul TV K Lumea
2003 - Cel ma bun cantaret, Radio Romania
2003 - Vedeta anului, Actualitatea muzicala
2003 - Best Male, MTV
2004 - DISC DE AUR - "Zori de zi"
2004 - Cel mai iubit cantaret, Surprize, Surprize, TVR
2004 - Ordinul Cavalerului, Presedintia Romaniei
2005 - Cea mai iubita trupa pop, rock, dance - Stefan Banica jr. si Rock'n'roll Band - in cadrul premiilor "Cei mai iubiti", TVR
2005 - Cea mai iubita melodie a anului 2005 - Veta - in cadrul premiilor "Cei mai iubiti", TVR
2005 - Cel mai iubit cuplu - Andreea Marin si Stefan Banica jr. - in cadrul premiilor "Cei mai iubiti", TVR
2006 - Cel mai bun interpret solo - Stefan Banica jr. ("Numele tau") - Premiile muzicale MTV Romania
2006 si 2007- TV Mania - Cea mai buna emisiune despre oameni obisnuiti - Dansez pentru tine, Pro TV
2007- MTV: cea mai buna piesa - Stefan Banica Jr. ft. Stefan Banica Sr. - Cum am ajuns sa te iubesc; cel mai bun interpret solo - Toata lumea danseaza; cea mai buna prestatie live.

Filmografie
Eroii nu au varsta – serial TV, regia M. Constantinescu, 1984 (rolul: Gurita)
Liceenii – regia Nicolae Corjos, 1986 (rolul: Mihai)
Extemporal la dirigentie (1988) - Mihai Marinescu
O calatorie de neuitat – serial TV, regia Geo Saizescu, 1988 (rolul: Ion)
Liceenii rockan roll – regia Nicolae Corjos, 1990 (rolul: Mihai)
Templul tacerii – regia George Busecan, 1992 (rolul: Alec)
Triunghiul mortii – regia Sergiu Nicolaescu, 1998 (rolul: Franz)
Sexi harem Ada-Kaleh – regia Mircea Muresan, 1999 (rolul: Gicu)
Proprietari de stele – regia Savel Stiopu, 1999 (rolul: Dan)
Baieti buni – serial TV, 2005 (rolul: Ciupanezu')
Masini (Cars) - regia John Lasseter, 2006 (rolul: Ramone - voce, versiunea in limba romana)
Ho Ho Ho – regia Jesús del Cerro, 2009 (rolul: Ion/Mos Craciun)

Discografie
Un actor, un rock'n'roll - 1992
Te rock frumos - 1996
Cel de acum - 2000
Doar un Craciun cu tine - 2000
De dragoste...in toate felurile - 2001
In concert - 2003
Zori de zi - 2003, 2004, 2004
Numele tau cu Angela Ghiorghiu - 2005
Duete + CD Numele tau - 2005
Marile hituri (CD+DVD) - 2007
Impreuna - 2007, 2008
Un Craciun cu Stefan Banica- 2009
Super Love - 2010

de Redactia - 2886 afisari
 
         
 
4.0 - 2 voturi