La multi ani, Sorin Ovidiu Vantu!
    -
 

La multi ani, Sorin Ovidiu Vantu!

Data nasterii: 23 Noiembrie 1955
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu s-a nascut pe 23 noiembrie 1955, la Roman. Aflat pe locul trei in topul celor mai bogati oameni din Romania din anul 2008 potrivit revistei Capital, cu o avere estimata la 800 milioane euro,  Vantu detine grupul media Realitatea-Catavencu, care a cuprins, in cea mai extinsa forma: radiourile Guerrilla, Realitatea FM, Gold si Alpha, revistele Academia Catavencu, Tabu, SuperBebe, Idei in Dialog, 24Fun, Jadore, Psihologia Azi, Aventuri la Pescuit, ziarele Cotidianul si Business Standard, televiziunile Realitatea TV, Money Channel TV, Telesport, Romantica si agentia de presa NewsIn.
Incepand din 2009, criza a atins multe dintre componentele grupului. Cotidienele Business Standard si Cotidianul s-au inchis in versiunea tiparita in decembrie 2009. Catavencu S.A, compania care desfasura o parte din operatiunile de print, a intrat in faliment in iulie 2010.
In 2012, trustul Realitatea-Catavencu cuprinde televiziunile Realitatea TV si Money Channel, precum si radioul Guerrilla. Judecatorii Tribunalului Bucuresti au hotarat in octombrie a.c. inlocuirea administratorului special de la Realitatea TV, post de televiziune aflat in insolventa din septembrie 2011, la cererea copiilor lui Sorin Ovidiu Vintu, familia Vantu reintrand astfel in posesia conducerii Realitatea Tv - Florin Bercea a fost inlocuit cu Sorin Enache, potrivit Romania TV.

Insa evenimentul care l-a facut cunoscut pe Sorin Ovidiu Vantu la nivel national a fost prabusirea Fondului National de Investitii (FNI), un fond fara o baza solida de experti si investitii, in care intre 200 si 300 de mii de romani isi depusesera economiile, atrasi de sansele mari de castig. Fondul National de Investitii s-a dovedit a avea o structura de tip piramidal (Ponzi), la catava vreme dupa aparitie.
Dupa cinci ani de procese, Vantu a fost condamnat la trei ani cu suspendare, dar faptele au fost prescrise. La finele lui octombrie a.c., acesta a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare in dosarul de santajare a omului de afaceri Sebastian Ghita, asta dupa ce la inceputul aceleiasi luni fusese condamnat la doi ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

de Redactia - 2333 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi