La multi ani, Pavel Stratan!
    -
 

La multi ani, Pavel Stratan!

Data nasterii: 11 Noiembrie 1970
Pavel Stratan s-a nascut in localitatea Niscani, din Republica Moldova. Este casatorit cu Rodica si are o fiica celebra in toata lumea, Cleopatra Stratan, urmand ca cel de-al doilea copil sa se nasca in preajma sarbatorii Craciunului.
In 1977, Pavel canta pentru prima data la chitara pe o scena improvizata la scoala, in 1983 a compus primele versuri, iar in 1996 cunoscut prima experienta scenica, dar nu ca interpret, ci in calitate de… scamator.
Pavel Stratan a absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice. In anul 2002 a lansat in Republica Moldova primul album, “Amintiri din copilarie”, care a ajuns mai tarziu si in Romania.
Pavel Stratan a devenit un artist popular si cerut in Romania din momentul in care si-a facut aparitia in emisiunea “Cronica carcotasilor”, fiind invitat de Serban Huidu si de Mihai Gainusa. Acestia au fost primii care s-au "indragostit" de accentul si de vocabularul moldoveanului, difuzandu-i melodiile la matinalul de la Kiss FM. Chiar si fara sustinerea radiourilor autohtone, hitul “Eu beu” a facut din Pavel o vedeta. Primul sau album, “Amintiri din copilarie vol. I”, a fost urmat de alte materiale discografice, in 2004 si 2005.
Nu peste mult timp, fiica lui, Cleopatra, a devenit mai cunoscuta decat el. Din momentul lansarii ei pe scena muzicala, Pavel a renuntat sa se mai gandeasca la propria cariera.
Anul acesta, Pavel Stratan isi va sarbatori ziua de nastere in familie, fiind genul de om caruia ii place sa petreaca impreuna cu cei dragi.
de Anca Lapusneanu - 11299 afisari
 
         
 
4.1 - 7 voturi