La multi ani, Paul Codrea!
    -
 

La multi ani, Paul Codrea!

Data nasterii: 04 Aprilie 1981
Fotbalistul Paul Codrea s-a nascut pe 4 aprilie 1981, in Timisoara. Tot la Timisoara, Paul Codrea se indragosteste de balonul rotund si face o mare pasiune pentru fotbal.
Codrea si-a inceput cariera in fotbal in anul 1996, jucand la Banatul Timisoara, in divizia B. Un an mai tarziu, el isi face debutul in divizia A (avea doar 16 ani la acea vreme). Paul Codrea se face remarcat inca din primul meci, cand joaca in echipa Dinamo Bucuresti, impotriva clubului Gloria Bistrita.
Au urmat multe schimbari in cariera sa. Desi daduse dovada de profesionalism, este transf erat pe motiv ca nu avea destula experienta, in Divizia B. Aici, Paul Codrea se face cunoscut prin multa munca si daruire.
Chiar daca era la o varsta frageda, el si-a etalat abilitatile si maiestria in fotbal, reusind sa acapareze atentia conducerii multor cluburi din tara, astfel ca este transferat in anul 1999 la FC Arges Pitesti. Ajunge astfel sa joace din nou intr-o echipa din Liga 1, dupa nici un an de joc in Divizia B.
Cu toate ca reusitele lui Paul Codrea la FC Arges au fost nesemnificative, el reuseste sa uimeasca prin talentul remarcabil, care ii aduce un nou transfer in anul 2000 la renumitul club Genoa CFC unde isi arata maiestria si abilitatiile de mare fotbalist. Aici, se remarca ca fiind un jucator foarte bun, stand la clubul Genoa CFC timp de trei ani (timp in care reuseste trei goluri in 50 de meciuri).
Anul 2003 a fost unul foarte important in cariera sa deoarece semneaza un contract cu Palermo, iar Paul Codrea pleaca in Ialia, in seria A. Nu a ramas insa decat un singur sezon la Palermo pentru ca a fost transferat la AC Perugia.
Dar ascensiunea sa nu se termina aici, Paul fiind transferat din nou in sezonul 2004–2005 la cunoscutul club Torino Calcio, din divizia B, jucand in toate meciurile (35 la numar) si reusind din postura de mijlocas sa marcheze un singur gol.
La finele lui 2005 se intoarce la Palermo, dar, pentru ca nu are evolutii impresionante, dupa 12 meciuri (dintre care 6 sunt in Cupa UEFA) acesta paraseste clubul.
Sezonul din anul 2006- 2007 este unul mai bun, alaturi de renumitul club AC Siena, din Seria A. Aici, intr-un timp relativ scurt, Paul Codrea reuseste sa se impuna ca om de baza si sa isi gaseasca un loc printre titulari.
Tot in aceeasi perioada, Paul Codrea debuteaza la nationala Romaniei, intr-un amical impotriva Iugoslaviei, cand Romania se impune cu scorul de 2-1.
Palmaresul renumitului fotbalist Paul Codrea se imbogateste de la an la an,  acesta devenind tot mai cunoscut pe plan mondial. Paul Codrea marcheaza un gol impotriva formatiei de amatori Castelnuovo Bererdenga, iar echipa sa AC Siena castiga meciul cu un scor zdrobitor: 18- 0.
In urma evolutiilor sale la mai multe cluburi din Italia, Paul Codrea a ajuns sa cunoasca foarte bine tara si cele mai frumoase regiuni ale acesteia. Acesta a declarat in mai multe randuri ca se simte foarte bine aici si ca pentru el campionatul italian este cel mai puternic din lume.

Performante:

- A marcat 1 gol in 36 meciuri in Liga 1-a a Romaniei.
- A marcat 1 gol in 24 meciuri in Seria A (Italia)
- A jucat 6 meciuri in Cupele Europene.
- A jucat 23 meciuri pentru echipa nationala a Romaniei si a marcat 1 gol.
de Redactia - 2094 afisari
 
         
 
4.0 - 2 voturi