La multi ani, Paul Anka!
    -
 

La multi ani, Paul Anka!

Data nasterii: 30 Iulie 1941
Cantaretul, compozitorul si actorul Paul Anka s-a nascut pe 30 iulie 1941 in Ottawa, Canada. El a devenit celebru in intreaga America la numai 16 ani, odata cu lansarea cantecului "Diana", care a fost vandut in peste 10 milioane de copii. Doi ani mai tarziu artistul a lansat "Lonley Boy" si "Poppy Love", insa cantecul care a cucerit topurile internationale este "Put Your Hand On My Shoulder".
In anii '60 Paul Anka lanseaza noi hituri precum "My Home Town", You Are My Destiny" sau "It Doesn't Matter Anymore". In 1962 filmul "The Longest Day" i-a adus artistului o nominalizare la Oscar pentru cea mai buna coloana sonora. In 1968, artistul compune piesa "My Way", pe care i-o propune lui Frank Sinatra. Dupa succesul inregistrat de aceasta piesa, Anka surprinde din nou printr-o noua melodie, care avea sa devina un hit international, "She's a lady", interpretata de Tom Jones. 1983 a fost insa anul care i-a marcat cariera: atunci a compus impreuna cu Michael Jackson melodia „I Never Heard”, care a fost reeditata in 2009 si scoasa sub denumirea „This Is It”.
In total, Paul a lansat peste 125 de albume si a vandul peste 15 milioane de copii. Artistul a inregistrat chiar si un album de cover-uri pe care se regasesc piese celebre ale unor artisti ca Eric Clapton, Michael Jackson, Lionel Richie, Bon Jovi, Nirvana sau Oasis. A compus piese pentru Tom Jones, Elvis Presley, Nina Simone, Brook Benton, The Sex Pistols sau Frank Sinatra.
Primul rol important al artistului intr-un film a fost in „The Longest Day” (1962). Lui i-au urmat „Girls Town” (1959) si „Look in Any Window”(1961), „3000 Miles To Graceland” (2001) sau „Captain Ron” (1992). In octombrie 1995, el a aparut in episodul „Treehouse of Horror VI” in „The Simpsons”, apoi si in serialul NBC TV „Las Vegas”.
In plan personal, Anka a fost casatorit cu was Anne de Zogheb, fiica diplomatului libanez Charles de Zogheb (1963-2000). In toti acesti ani, cei doi au avut cinci fiice: Amelia, Anthea, Alicia, Amanda si Alexandra. In 2008, Anka s-a recasatorit cu Anna Åberg, antrenorul personal, in Sardinia. Totusi, in 2010 ei au divortat si au impartit custodia micutului Ethan.

de Redactia - 1912 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi