La multi ani, Natasa Raab-Gutul!
    -
 

La multi ani, Natasa Raab-Gutul!

Data nasterii: 15 Iulie 1953
Actrita Natasa Raab-Gutul s-a nascut pe 15 iulie 1953, la Huedin (Cluj). Dupa ce a absolvit liceul Gheorghe Baritiu din Cluj-Napoca, Natasa Raab a intrat la I.A.T.C. Bucuresti, la clasa profesorului Mircea Albulescu, promotia 1988. Dupa absolvire este actrita la Teatrul National Marin Sorescu din Craiova, dar a  colaborat si cu Teatrul Odeon din Bucuresti. Intre 1979 si 1988 a fost model la Centrul de Creatie UCECOM.
In adolescenta, Natasa a cantat jazz pe scena Casei de Cultura a Studentilor si pe cea a Casei Armatei din Cluj. De asemenea, ea a cantat muzica populara la ansamblul Martisorul, a studiat canto cu Stela Simonetti si a jucat pe scena Teatrului National de la Cluj impreuna cu actorul George Motoi.
Natasa Raab a jucat in spectacole ca “...Escu” de T. Musatescu, “O masa pe cinste” de G. Astalos, “Pragul albastru” de I.D. Sarbu, “Ferma animalelor” de George Orwell, “Taramuri intunecate” de Harding Lernay, “Hamlet” de W. Shakespeare, “Nasterea” de C. Voiculescu, “Vacanta in Guadelupa” de Pierre Sauvil si Eric Assous, “Omul cu martoaga” de George Ciprian, “Valsul hazardului” de Victor HaTm, “Romeo si Julieta” de W. Shakespeare, etc.
A prezentat Festivalul National Maria Tanase, Crizantema de Aur, Crizantema de Argint la Chisinau, spectacole, emisiuni de radio si televiziune. Natasa Raab este conferentiar universitar doctor la Departamentul de arta teatrala din cadrul Facultatii de Litere din Craiova si membru al senatului UNITER.

Filmografie: Lola - in serialul “Lumini si umbre”, Ligia - in “Adela”, regia Mircea Veroiu, Rodica - in “Acordati circumstante atenuante”, regia Lucian Bratu, Maria - in “Exista joi”, regia Adrian Petringenaru, Ana - in “Vis de ianuarie”, regia M. Oprisescu, Vecina - in “Autor necunoscut”, regia Dan Pita, Nastasica - in “Martori disparuti”, regia Dan Mironescu, Nastasica - in “Lacrima cerului”, regia Adrian Istratescu, Hellene - in “Somnul insulei”, regia Mircea Veroiu, Sotia ambasadorului american - in “Amen”, regia Costa Gavras, Hangita Tomii - in “Intoarcerea lui Pacala”, regia Geo Saizescu, Nina - in Serialul TV “La urgenta”, Hermina Dumbrava - in “Inima de tigan” si “Regina”.

de Redactia - 3178 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi