La multi ani, Mircea Beuran!
    -
 

La multi ani, Mircea Beuran!

Data nasterii: 05 Iunie 1953
Profesor doctor Mircea Beuran s-a nascut pe 5 iunie 1953, in Bumbesti Jiu, judetul Gorj. Este chirurg la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, profesor universitar in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, sef de clinica chirurgicala. A fost ministru al Sanatatii, Consilier de Stat, medic personal al Presedintelui intre 2000-2003.

A absolvit Facultatea de Medicina Generala a Institutului de Medicina si Farmacie Bucuresti in anul 1980 iar din anul 1982 lucreaza neintrerupt in Clinica de Chirurgie a Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, unde a promovat toate treptele medicale si didactice pana la medic primar in specialitatea chirurgie generala (1992) si profesor universitar la disciplina chirurgie (2005). Este doctor in medicina din 1999.

Contributia la dezvoltarea activitatilor didactice a constat in elaborarea in calitate de coordonator a unui „Manual de chirurgie” aparut la Editura Universitara “Carol Davila” in 2003 , a unui manual de „Lucrari practice” aparut la Editura Universitara “Carol Davila” in 2005, a unui  “Manual de chirurgie” aparut la Editura Universitara “Carol Davila” in 2008. Este co-autor sau co-editor la mai multe capitole din tratate de chirurgie sau monografii chirurgicale.

Mircea Beuran a sustinut cursuri si lucrari practice la studentii din anul III si IV ai Facultatii de Medicina Generala, precum si cu medicii rezidenti si specialisti veniti la cursuri de perfectionare in clinica. A participat la numeroase examene de admitere in perioada 1991 – 1999 , a facut parte din comisia de licenta a Facultatii de Medicina Generala in perioada 1998 – 2001 si a participat in calitate de membru in comisii de evaluare si promovare profesionala din 1996 pana in prezent. A fost, de asemenea, indrumatorul a peste 30 de lucrari de diploma incepand cu anul 1985.

In plus, a participat in comisii de evaluare si promovare profesionala, in calitate de presedinte la Comisia de sef de sectie la Spitalul Militar Pitesti, 2006, membru in Comisia de acordare a titlului de medic specialist chirurgie generala, 2002, Presedintele Comisiei de acordare a titlului de medic specialist chirurgie generala in 2007, 2009 si 2010 si medic primar in 2008.

Din septembrie 2007 este acreditat profesor de chirurgie la International School of Surgical Oncology afiliata IASGO si de asemenea este acreditat conducator de doctorat in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti. A participat ca referent stiintific in comisii pentru analiza si sustinerea publica a tezelor de doctorat in centrele universitare: Bucuresti, Craiova, Timisoara, Sibiu, Constanta, Cluj-Napoca.

de Redactia - 4100 afisari
 
         
 
4.3 - 3 voturi