La multi ani, Mimi Branescu!
    -
 

La multi ani, Mimi Branescu!

Data nasterii: 31 Martie 1974
Cornel Mimi Branescu s-a nascut pe 31 martie 1974 la Lehliu, judetul Calarasi. Actor si dramaturg, Branescu a studiat arta actorului, clasa Olga Tudorache, la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale" - Bucuresti, promotia 2000. A jucat in "Imblinzirea scorpiei" de W. Shakespeare, regia Mihai Maniutiu, si in "Trilogia belgradeana" de Biljana Srbljanovic, regia Theodor Cristian Popescu, ambele la Teatrul "Bulandra", in "Somnoroasa aventura" de T. Mazilu, "Zoo story" de Edward Albee, "Comedia erorilor" de W. Shakespeare la Studioul "Casandra".

Cu rolul Bucsan din "Ultima ora" de Mihail Sebastian a obtinut premiul de interpretare in cadrul Galei Absolventilor, in 2000. S-a facut remarcat in spectacolul "Arta", de la Comedie, unde si-a jucat rolul la fel de inteligent ca de obicei. De cativa ani a inceput sa scrie si teatru, iar piesa lui, "Bigudiuri", jucata la Teatrul Nottara din 2004, tine afisul de aproape doua stagiuni. A mai scris si alte piese care s-au jucat la Teatrul Act din Bucuresti, dintre care "Flori, fete filme sau baieti" (Teatrul Act, Bucuresti), "Dumnezeul de a doua zi" (Teatrul de Comedie, Bucuresti), "Daca ala e cu aia, ai'a lui cu cine-o fi?" (Teatrul Tineretului din Piatra Neamt).

Despre piesele sale spune ca "toate au cite un defect, si asta pentru ca nu stiu sa scriu teatru, ci dialoguri bune. Promit ca n-am sa mai joc in piesele scrise de mine". E la fel de transant cu ceilalti: "Nu ma inteleg cu oamenii care cred ca doar ei stiu ce inseamna teatrul. Ma enerveaza lipsa de generozitate. Atunci cind oamenii nu-si intind miini de ajutor, ci asteapta un pahar cu apa".

Filmografie:
Pozitia copilului (2013) - Agent Pricop
Carmen (2012) - Puiu
Betoniera (2011)
Tatal fantoma (2011) - Alex
Visul lui Adalbert (2011) - Bratosin
Marti, dupa Craciun (2010) - Paul Hanganu
Periferic (2010) - Paul
Portretul luptatorului la tinerete (2010) - Cpt. Aran Varlam
Casanova, identitate feminina (2009)
Inainte si dupa (2009)
Inainte si Dupa 22/12/1989 (2009) - dl. Petre
Intalniri incrucisate (2009) - Gabi Bogdanovici
Medalia de onoare (2009) - Cornel
Boogie (2008) - Penescu
Pizza love (2008)
Serviciul omoruri (2008) - Tiberiu Mircea
Alexandra (2007) - Cezar
Dupa ea (2007) - Daniel
Sinopsis docu-drama (2007)
Hartia va fi albastra (2006) - locotenent Deleanu
Lombarzilor 8 (2006) - Stefan Matei
15 (2005)
Moartea domnului Lazarescu (2005) - Dr. Mirica
Triptic / Triptik (2004)
Un cartus de Kent si un pachet de cafea (2004) - fiul
Imaginativ / (2003)
Filantropica (2002)

Filmografie - scenarist
Acasa la tata (2012)
Fetele marinarului (2008)
Lombarzilor 8 (2006)

de Redactia - 5863 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi