La multi ani, Mihai Calin!
    -
 

La multi ani, Mihai Calin!

Data nasterii: 16 August 1968
Mihai Calin s-a nascut pe 16 August 1968, in Bucuresti. A urmat cursurile liceului de matematica-fizica de la Magurele, a facut parte din trupa de teatru a scolii si a jucat in multe spectacole desfasurate in aula facultatii de fizica. A fost remarcat inca din acea vreme de actorul Ovidiu Iuliu Moldovan, invitat la unul dintre acele spectacole.

A dat examen de admitere la Facultatea de Fizica si a picat-teatrul ii luase mult din timpul destinat invataturii. Dupa un an a fost admis la Politehnica, la Facultatea de Energetica, la seral. A lucrat o perioada ca electronist, dar fara pasiune. In timpul studiilor de la Politehnica a descoperit teatrul studentesc de amatori Podul. Sub indrumarea regizorului Catalin Naum a inceput sa joace si din nou nu mai avea timp pentru invatatura. Dupa revolutie a renuntat la Politehnica si s-a inscris la Academia de Teatru si Film, pe care a absolvit-o in 1994.

In 1993, fiind inca student la actorie a fost angajat la Teatrul National Bucuresti, a fost distribuit in rolul lui Carol din filmul pentru cinema „Pepe si Fifi” – regia Dan Pita si a plecat in 1994 sa prezinte aceasta pelicula la Montreal-Canada, la Festival des Films du Monde. Tot in timpul studentiei a fost prezent la realizarea videoclipului renumit „Marele Jaf Comunist” (2004) (voce).

Intre 1993-1995 a jucat in spectacolul „Antigona” de Sofocle, la Teatrul Bulandra. La Teatrul National a jucat in Trilogia Antica dupa „Euripide” si „Seneca”, „Numele trandafirului” dupa Umberto Eco, „Take, Ianke si Cadar” de Victor Ioan Popa, „Jocul dragostei si al intamplarii” de Pierre de Marivaux, „O noapte furtunoasa” si „O scisoare pierduta” de I.L. Caragiale, „A patra sora” de Janusz Glowaczki, „Neintelegerea” de Albert Camus. A jucat si la Teatrul Act in Bash de Neil LaBute. In 2010 il intalnim si la Teatrului LUNI de la Green Hours, cu spectacolul „Ecstazy” de Ioan Dragoi.

Alte roluri de film in care a jucat Mihai Calin: Ieronim din Eu sunt Adam, Sami Schwartz din Train de vie, Civilian 5 din Amen- regia Costa Gavras, Petre din Second Hand, Tatal Vivianei din Blood and Chocolate- regia Katjia von Garnie.

In 1995 a fost solicitat sa lucreze la postul de televiziune Pro Tv. Acolo a prezentat o emisiune matinala impreuna cu actorul Florin Calinescu. Totusi, cand spui Mihai Calin, spui "Roata Norocului" sau "Stii si castigi", dar si „Superbingo”.

Mai tarziu a fost distribuit si in seriale de televiziune ca: Inima de tigan, Baieti buni, Burlacii, Regina, Aniela, Iubire ca in filme, Aphrodisia, etc. Este si asistent universitar la UNATC (Bucuresti).

In plan personal, Mihai Calin este casatorit cu Silvia Mihai, absolventa a Facultatii de Coregrafie, sectia dans contemporan, pe care a cunoscut-o in timpul studentiei. Cei doi au impreuna un fiu, Matei Calin.

Filmografie:
America, venim! (2014)
Evadarea (2013) - profesorul Dima
Roxanne (2013)
Bibliothèque Pascal / Smooth Operator (2010) - Ofiter de politie
Mostenirea (2010) - Relu Fieraru
Aniela (2009) - George Tannerie
Regina (2008) - Relu
Blood and Chocolate / Pasiune si destin (2007) - tatal tinerei Vivian
Inima de tigan (2007) - Relu-Aurelian
Bolnava de iubire (2006) - Sorin
Durere de copil (2006) - Eugen
Iubire ca in filme (2006)
Mafalda di Savoia / Mafalda de Savoia - Curajul unei printese (2006) - Apostolo (Marinarul 4)
Baieti buni (2005) - Ben (Benone Doroftei)
Burlacii (2005) - Misu
Second Hand (2005) - Petre
Damen Tango (2004) - Bogdan
Le père Goriot / Mos Goriot (2004) - Blanchon
Marele jaf comunist (2004) - vocea
Amen. / Amen (2002) - civil
Train de vie / Trenul vietii (1998) - Sami
Eu sunt Adam! / Eu sunt Adam (1996)
Pepe & Fifi / Pepe si Fifi (1994)

de Redactia - 2053 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi