La multi ani, Matthew Broderick!
    -
 

La multi ani, Matthew Broderick!

Data nasterii: 21 Martie 1962
Actorul de comedie Matthew Broderick s-a nascut pe 21 martie 1962, in New York City. Matthew s-a simtit atras de actorie inca din timpul liceului, in urma unei accidentari care nu i-a mai permis sa-si urmeze pasiunea sa: fotbalul. Debutul pe scena si l-a facut la doar 17 ani, cand Matthew a interpretat un rol intr-o piesa a unui “atelier de teatru”, “On Valentine's Day”. A fost implicat apoi si in doua proiecte ale lui Neil Simon - piesa de teatru “Brighton Beach Memoirs” si pelicula “Max Dugan Returns” (1983), “Biloxi Blues” (1988), cea dea doua parte a trilogiei lui Simon.
In 1983, Broderick a obtinut si primul mare succes in cinematografie cu a sa comedie “WarGames”. Incepand din acel moment a putut sa-si aleaga intre filmele in care sa interpreteze si cele pe care sa le refuze, incluzand aici: “Project X” (1987) impreuna cu Helen Hunt, “Addicted to Love” (1997) si “Inspector Gadget” (1999),“Out on a Limb” (1992), “Ferris Bueller's Day Off (1986), The Night We Never Met (1993), The Road to Wellville” (1994), “The Cable Guy” (1996), film ce i-a adus si o nominalizare la premiul MTV “Best Fight” (cea mai buna scena de lupta).
Marele sau succes la box-office, “Godzilla” (1998), i-a oferit lui Matthew primul sau rol de actiune (teoretic nu si ultimul mai ales ca a semnat pentru inca doua parti ce vor fi realiazat in viitor). Si pentru ca prima dragoste nu se uita nicioadata, el s-a reintors pe scenele de teatru din New York, fie in remake-uri dupa musical-uri celebre, “How To Succeed In Business Without Really Trying” sau pentru piese de teatru interactiv ca “Night Must Fall”. Ambitios, in 1996 Broderick a fost co-producator/regizor/actor in serialul “Infinity” (1996).
In fine, in martie 2001, actorul american s-a reintors pe Broadway pentru a juca si canta in “The Producers”. Pentru rolul din acesata piesa a fost nominalizat la premiul “Tony” pentru “Best Actor in a Musical”.
In plan personal, acesta a fost casatorit cu actrita Sarah Jessica Parker din binecunoscutul serial “Totul despre sex”, iar la 28 octombrie 2002 cei doi au devenit parintii lui James Wilke Broderick. Totusi, pana la casatoria cu S.J.Parker, el a mai fost logodit cu Helen Hunt si Lili Taylor...
de Redactia - 2319 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi