La multi ani, Marcel Pavel!
    -
 

La multi ani, Marcel Pavel!

Data nasterii: 04 Decembrie 1959
Marcel Pavel s-a nascut pe 4 decembrie 1959, in comuna Independenta, judetul Galati. Artistul si-a aratat pasiunea pentru muzica la varsta de trei ani, cand a inceput sa bata la tobe. A inceput studiile muzicale la sase ani, in clasa a IV-a, inscriindu-se la Scoala de Muzica si Arte Plastice din Campulung Muscel (jud. Arges), la violoncel si pian – auxiliar, studiind in particular canto clasic, incepand apoi studii academice la Conservatorul din Bucuresti in anul 2006.

In anii 1980 el a exersat genul rock (in special subgenul jazz-rock) si a cantat pentru scurt timp alaturi de formatia RIFF (1981). Ulterior, acesta se specializeaza pe muzica usoara, debutul discografic producandu-se prin piesa „Frumoasa mea” (compusa de Ovidiu Komornik) si albumul cu acelasi nume, lansate in anul 2000, dupa care lanseaza inca trei albume de studio (2001, 2004, 2007), plus un album in concert (2001). In anul 2002 a participat alaturi de cantareata Monica Anghel la concursul muzical Eurovision.

In prezent este compozitor si poliinstrumentist, cunoscand chitara bas, contrabasul, violoncelul, pianul si percutia. Incepand din anul 1981 a sustinut nenumarate turnee in strainatate: Olanda, Germania, Italia, Belgia, Franta (Paris), Elvetia (Lausanne, Geneva), Austria, Polonia, Egipt, Israel, Statele Unite ale Americii, Spania, Portugalia, Grecia, Turcia, Cipru, Estonia, Republica Moldova.

Pavel a colaborat cu numeroase personalitati din show-biz-ul romanesc si international – Monica Anghel, Sanda Ladosi, Luminita Anghel, Nico, Andra, Bodo, Laurentiu Cazan, Elena Carstea, Costi Ionita, Lavinia – ex Spicy, soprana Mihaela Stanciu, soprana Irina Iordachescu, soprana Crina Zancu, Toto Cutogno, Boney M (in concert la Chisinau, in 2006), Smokie (in concert, la Craiova, 40000 de spectatori, 3 iunie 2007) precum si cu Orchestra Filarmonicii George Enescu condusa de Iosif Prunner si Big Bandul Radio condus de Ionel Tudor. A fost membru al formatiei "Riff" si in anul 1981 a efectuat un turneu de sase luni impreuna cu formatia Semnal M.

Sarbatoritul de astazi s-a casatorit in 1992 cu Violeta Smisleaeva, fosta balerina a Teatrului Balsoi (Moscova), impreuna cu care are doi copii, Sasha si Richard, amandoi interesati de oportunitatea unei cariere muzicale.

Premii obtinute:

1996 - Premiul "Vocea de la miezul noptii" al Editurii Actualitatea Muzicala (Revista bilunara editata de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania)
2000 - Premiul "Vocea anului" al Editurii Actualitatea Muzicala
2000 - Premiul de popularitate la Festivalul de Muzica Usoara de la Mamaia, cu melodia "Frumoasa Mea"
2000 - Premiul I al "Societatii Romane de Radio", la sectiunea "Interpreti de muzica pop"
2000 - Locul I, "Vedeta Anului" al "Premiile Redactiei Muzicale"
2000 - Locul I, "Piesa Anului" cu melodia "Frumoasa Mea" al "Premiile Redactiei Muzicale"
2001 - Premiul "Cel mai bun debut" din partea "Premiile Industriei Muzicale"
2001 - Premiul I la sectiunea creatie, impreuna cu compozitorul Raymond Vancu, pentru melodia "Unde esti" la Festivalul de Muzica Usoara Mamaia
2002 - Premiul "Cea mai buna voce masculina", sectiunea pop, din partea "Premiile Industriei Muzicale"
2002 - Premiul "Omul Lunii" si "Evenimentul Lunii - Eurovision 2002" de catre "VIP TOP Exploziv"
2002 - Prima calificare la "Eurovision" in istoria acestui concurs, impreuna cu Monica Anghel, Ionel Tudor si Mirela Fugaru
2003 - Premiul "Cel mai bun album pop" ("Te vreau langa mine") din partea "Premiile Muzicale Radio Romania"
2005 - Diploma "10 pentru Romania" (nominalizat la categoria "Cel mai bun interpret vocal") din partea "Realitatea TV"
2006 - Premiul II la sectiunea creatie cu melodia "De dragul tau" compusa de Andrei Tudor la Festivalul de Muzica Usoara Mamaia
2006 - Diploma de excelenta din partea TVR pentru rolul avut in istoria televiziunii romane.

de Redactia - 3456 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi