La multi ani, Lisa Stansfield!
    -
 

La multi ani, Lisa Stansfield!

Data nasterii: 11 Aprilie 1966
Cantareata R&B Lisa Stansfield s-a nascut pe data de 11 aprilie 1966 in Manchester, Anglia, insa a fost crescuta in Rochdale, unde s-a mutat impreuna cu familia sa la varsta de 11 ani. La fel ca majoritatea cantaretelor R&B, Lisa a fost indrumata spre o cariera muzicala de catre mama sa, Diana Ross si de catre casa de discuri “Supreme”. Pentru a-si pregati vocea, Lisa a participat la mai multe concursuri, iar datorita talentului innascut, aceasta a castigat mai multe premii la aceste competitii.
De o frumusete nemaintalnita, Lisa a fost descoperita de un producator de televiziune care ii acorda un rol in emisiunea pentru copii, Razzamatazz. Cu toate ca o cariera in televiziune era o realizare, pentru Lisa televiziunea nu era exact ceea ce-si dorea, astfel incat in anul 1983 ea isi formeaza o formatie alcatuita din doi fosti colegi de liceu, Andy Morris si Ian Devaney, intitulata Blue Zone. Dupa putin timp, formatia lanseaza si primul album, Big Thing, care continea si hit-ul “Jackie”.
In 1989, acestia au lansat un nou single, "People Hold On", care a ajuns pe primele locuri in topurile britanice. Gratie acestei piese, “Artista Records” ii ofera Lisei un contract pentru a inregistra un album solo, album care a fost de altfel si primul ei proiect solo (“Affection”). Acest album s-a vandut in peste 5 milioane de exemplare in intreaga lume, primind numeroase premii printre care BRIT Award for Best British Newcomer, DMC Award for Best Artist and Best Album, Silver Clef Award for Best New Artist, Ivor Novello Award for Best Contemporary Song ("All Around the World") si Billboard Award for Best Newcomer .
Albumele Lisei Stansfield au fost vandute in peste 7 milioane de exemplare in lumea intreaga, iar piesele "All Around The World", "You Can't Deny It” ocupa primele locuri in topurile muzicale.
Lisa este casatorita cu interpretul englez Ian Devaney, locuind intre 1993-2008 in Dublin (Irlanda).

Discografie: Albume de studio
1989: “Affection”
1991: “Real Love”
1993: “So Natural”
1997: “Lisa Stansfield”
1998: “The remix album”
1999: “Swing”
2001: “Face Up”
2003: “Biography: The Greatest Hits”
2004: “The Moment”

Filmografie:
1999 – “Swing”
2006 – “Goldplated”
2007 – “Marple: Ordeal by Innocence”
2008 - “The Edge of Love”
de Redactia - 1960 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi