La multi ani, Kristen Wiig!
    -
 

La multi ani, Kristen Wiig!

Data nasterii: 22 August 1973
Actrita de comedie Kristen Carroll Wiig, celebra in principal datorita numeroaselor personaje savuroase pe care le-a interpretat pentru „Saturday Night Live”, s-a nascut pe 22 august 1973, la New York. Prima “intalnire” cu actoria a avut-o in timpul facultatii, la Universitatea din Arizona, unde studia arta: pentru a obtine numarul necesar de credite, s-a inscris la un curs de actorie. Primind aprecierile profesorilor, Wiig a renuntat la facultate si s-a mutat in Los Angeles fara stiinta parintilor sai pentru a-si indeplini visul.
Pentru inceput, Kristen s-a inscris la niste cursuri de actorie traditionala, dar drumul sau avea sa fie cu totul altul. In timp ce asista la un spectacol al trupei de comedie The Groundlings, celebra pentru a fi format actori precum Will Forte, Maya Rudolph, Lisa Kudrow sau Jimmy Fallon, Wiig a inteles ca este exact ceea ce isi doreste si s-a inscris la cursurile respectivului ansamblu.

In 2003, actrita a primit un rol in „The Joe Schmo Show”, un serial ce parodia emisiunile de tip reality show, moment in care a inceput sa poata trai doar din actorie. Doi ani mai tarziu, in timpul sezonului cu numarul 31, ea a aparut pentru prima data intr-o schita din „Saturday Night Live”, urmand ca la inceputul sezonului 32 sa devina un membru stabil. Aici, a interpretat foarte multe personaje excentrice memorabile, pentru care a fost nominalizata la premiile Emmy, distinctie rar intalnita in randul actorilor din distributia „S.N.L.” (s-a intamplat trei ani la rand: in 2009, 2010 si 2011). Odata cu finalul sezonului 37 (2012), insa, fanii si colegii de platou si-au luat ramas bun de la Wiig intr-un mod emotionant la care si-a adus contributia si Mick Jagger, in calitate de prezentator al episodului.

In timp ce lucra la „S.N.L.” Kristen a fost distribuita si in filme, in general comedii - cu exceptia lui „All Good Things” (2010). A aparut de asemenea in „Knocked Up” (2007), „Walk Hard: The Dewey Cox Story” (2007) si „Forgetting Sarah Marshall” (2008), „Adventureland” (2009), „Extract” (2009), „Whip It” (2009), „MacGruber” (2010) si „Paul” (2011).
In 2011 a jucat in „Bridesmaids”, pentru care a si scris scenariul, cu ajutorul lui Annie Mumolo, o fosta colega din trupa Groundlings. Filmul a fost un succes si a primit, de asemenea, nominalizari la Glubul de Aur si la Premiile Oscar.
In afara de aparitiile in filme, Wiig si-a imprumutat vocea si unor personaje animate din filmele „How to Train Your Dragon” (2010), „Despicable Me” (2010) sau „The Looney Toons Show”.
In plan personal, Kristen Wiig a avut o casnicie de scurta durata cu actorul Hayes Hargrove (2005-2009), de care a divortat dupa patru ani. Recent, actrita a inceput sa se intalneasca cu basistul “The Strokes” Fabrizio Moretti.

de Redactia - 2346 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi