La multi ani, Kirsten Dunst!
    -
 

La multi ani, Kirsten Dunst!

Data nasterii: 30 Aprilie 1982
Kirsten Caroline Dunst s-a nascut pe 30 aprilie 1982, in Point Pleasant, New Jersey. Kirsten si-a inceput cariera in show bizz de la varsta de trei ani, cand a aparut in nu mai putin de 70 de reclame tv. Debutul in film de lungmetraj si l-a facut 1989, in filmul “New York Stories, regizat de Woody Allen, in care aparea intr-un rol secundar. La scurt timp, s-a mutat cu familia in Los Angeles, de unde cariera ei cinematografica a inceput cu adevarat.

Anul sau de glorie totala este 1994, cand aceasta a aparut in filmul “Interviu cu un vampir”. Datorita interpretarii ei, Dunst primeste o nominalizare la Globurile de Aur, un Premiu MTV la Gala MTV Movie Awards pentru Cea mai buna interpretare si Premiul Saturn pentru Cea mai buna actrita. In anii urmatori, actrita a mai aparut in cateva filme de succes precum “Fiicele doctorului March” sau “Jumanji”.

Din 1997, Kristen isi imprumuta vocea tinerei Anastasia din filmul de animatie cu acelasi nume, aparand in “Wag the Dog – Inscenarea” si in drama “True Heart”. In 1998 mai apare in cateva filme si seriale TV precum “Fifteen and Pregnant”, “The Animated Adventures of Tom Sawyer”, “Strike!” si “Stories from My Childhood”, dar si in filmul de animatie “Small Soldiers”.

Dupa ce refuza in 1999 rolul Angela din “American Beauty”, starul de cinema apare in alte patru filme: “The Virgin Suicides”, “Drop Dead Gorgeous”, “Dick” si productia TV “The Devil’s Arithmetic” si “Corbul: Mantuirea” (2000).
In 2001, ea continua seria filmelor pentru tineret, aparand in ”Get Over It”, film in care aceasta isi face si debutul muzical, interpretand piese “Dream of Me”.
Din 2002, lucrurile se schimba pentru Dunst, ea ajungand sa interpreteze rolul Mary Jane Watson in blockbusterul “Spider-Man”, acesta fiind pe primul loc in topul incasarilor din primul week-end, din toate timpurile. Pentru rolul respectiv, Kirsten a castigat Premiul MTV la “Gala MTV Movie Awards”, pentru Cel mai bun rol feminin, precum si Premiul pentru Cel mai bun sarut (impartit cu al sau coleg Tobey Maguire).

In 2003, Dunst joaca in drama “Levity” si isi imprumuta vocea in versiunea dublata in limba engleza a filmului de animatie francez “Kaena: La Prophetie” si apare in productia de mare succes “Mona Lisa Smile”. Anul urmator a fost destul de solicitant pentru actrita americana, ea fiind distribuita in alte trei productii cinematografice: “Eternal Sunshine of the Spottles Mind”, “Spider-Man 2” si “Wimbledon”.

Kirsten Dunst figureaza in 1995 pe lista prestigioasei reviste “People”, intre cei 50 de cei mai frumosi oameni, activand de asemenea in numeroase societati de caritate destinate ajutorarii copiilor bolnavi de SIDA. In plus, ea are si propria companie de productie de film, “Wooden Spoon Productions”, de care se ocupa impreuna cu mama sa.

de Redactia - 1955 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi