La multi ani, Katherine Whitton Baker!
    -
 

La multi ani, Katherine Whitton Baker!

Data nasterii: 08 Iunie 1950
Katherine Whitton Baker s-a nascut pe 8 iunie 1950 in Midland, Texas. Crescuta in New Mexico, actrita s-a urcat pe scena inca de la varsta de 10 ani, dar din cauza mediului religios in care fusese crescuta, cariera de actrita nu avea prea mari sanse de reusita.
Influentata insa de mama sa, care era de nationalitate franceza, Kathy a studiat la Universitatea din California la Berkeley, in schimb si-a luat licenta in arte in Franta in anul 1977. A urmat plecarea sa la Paris pentru a studia arta culinara, dupa care s-a intors in Statele Unite ale Americii pentru a lucra ca bucatar sef, insa dorinta de a deveni actrita era prea mare, asa ca s-a alaturat trupei de teatru din San Francisco, Magic Theatre.

Acolo a aparut in piesa "Omul care l-a omorat pe Buddha", rol care a atras atentia scenaristului Sam Shepard. In 1983, la teatrul Magic, Shepard i-a acordat rolul principal intr-una din noile sale piese, "Fool for Love". In acelasi an Baker si-a facut debutul si in film, ca sotia astronautului Alan Shepard, alaturi de Scott Glenn, in "The Right Stuff". De asemenea, ea a aparut in numeroase filme printre care “The Right Stuff”, “Street Smart”, “Jacknife” si Cold Mountain. Rolul sau din serialul de televiziune “Picket Fences” i-a adus trei premii Emmy pentru Cea mai buna actrita intr-un rol principal dintr-un serial-drama.

Katherine Baker s-a casatorit in 1985 cu Donald Camillier, cu care are doi copii, dar de care a divortat in 1999. Din 2003 este casatorita cu Steven Robman.

de Redactia - 2090 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi