La multi ani, Johnny Raducanu!
    -
 

La multi ani, Johnny Raducanu!

Data nasterii: 01 Decembrie 1931
Nascut la 1 decembrie 1931 la Braila, maestrul Johnny Raducanu implineste saptamana aceasta venerabila varsta de 77 de ani. Pe numele sau real Cretu Raducanu, muzicianul si-a inceput prodigioasa cariera de timpuriu, avand ca fundament nu numai talentul deosebit, ci si apartenenta la o familie cu o indelungata traditie muzicala, ce dateaza de peste 300 de ani.
Pionier al muzicii jazz romanesti, Johnny Raducanu si-a adus contributia nu numai la imbunatatirea valorii culturale a muzicii romanesti, ci si-a gasit locul in inimile ascultatorilor sai.
Intrebat cum isi va aniversa implinirea a 77 de ani, maestrul a replicat intr-o maniera vesela, optimista, care contrasteaza cu starea actuala a sanatatii sale. In urma tratamentului pe care dansul il urmeaza in prezent, Johnny Raducanu a afirmat ca isi va petrece ziua de nastere “departe de alcool si de mancarurile nesanatoase, mai ales ca acum sunt vegetarian, si in acelasi timp departe si de… "fetite ".
In ciuda privarii de aceste picanterii ale vietii, Johnny Raducanu a afirmat ca, la varsta dansului, singura alinare pe care o are este muzica, asa ca va sta singur acasa si va canta la pian piesele preferate. Pe fundalul terapiei prin muzica, domeniul caruia i-a ramas fidel pe tot parcursul vietii sale, Johnny Raducanu isi exprima emotiile, trairile si gandurile intr-o maniera care reflecta intelepciunea acumulata de-a lungul anilor, ca o extensie a experientei si a personalitatii sale.
Un calduros “La multi ani” si respectele noastre, maestre!
de Redactia - 2687 afisari
 
         
 
4.0 - 2 voturi