La multi ani, John Rhys-Davies!
    -
 

La multi ani, John Rhys-Davies!

Data nasterii: 05 Mai 1944
John Rhys-Davies s-a nascut 5 mai 1944, in Ammanford, Wales. Absolvent al universitatii din East Anglia, Davies a devenit cunoscut gratie rolului sau in Blockbuster Raiders hit-uri de la Lost Ark (1981) si "Indiana Jones", dar si "Ultima Cruciada" (1989). Timp de doi ani, el a predat la Royal Academy of Dramatic Art (RADA), si a absolvit in 1969.
De asemenea, el a avut roluri in "Victor Victoria" (1982), "The Living Daylights" (1987) si "King Solomoni's Mines" (1985), precum si in "The lord of the rings" (1999-2003). Actorul a fost nominalizat pentru un premiu Emmy pentru performanta sa ca Rodrigues in "Shogun", steluta ca profesor in Arturo "glisante," si este amintit pentru performantele in "Eu, Claudius" si "Goala functionar public". In plus, el ar fi dorit sa petreaca mai mult timp in pilotarea avioanelor.
Un pasionat colectionar de automobile de epoca, Rhys-Davies s-a remarcat mai ales in rolul piticului Gimli din trilogia "Stapanul Inelelor", el petrecand mai bine de 5 ore pe zi ca sa se machieze pentru acest rol. Fiul lui a fost cel care a insistat ca el sa accepte rolul si, desi joaca rolul unui pitic, acesta este, de fapt,  mai inalt decat colegii sai de platou Viggo Mortensen, Orlando Bloom si Ian McKellen.
In afara de roluri in diferite filme, Davies a dublat numeroase filme si seriale de animatie. Printre cele mai cunoscute personaje dublate au fost Hades din "Justice league" sau Macbeth din "Gargoyles", imprumutand vocea sa si unor personaje din jocuri pe calculator ("Ripper", "Dune", "Wing Commander", "Freelancer" sau "Lords of Everquest").

In plan personal, in 1966 actorul s-a casatorit cu translatora Suzanne A. D. Wilkinson, impreuna cu care a avut doi baieti: Ben si Tom. Din momentul in care sotia sa a fost diagnosticata cu boala Alzheimer (1995), relatiile dintre cei doi s-au racit, insa Davies a stat alaturi de ea pana la moartea acesteia, in august 2010. Din 2004 insa, acesta a trait alaturi de Lisa Manning (fosta gazda a show-ului din Noua Zeelanda "Good Morning"), care i-a daruit o fetita, pe nume Maia.

de Redactia - 1847 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi