La multi ani, Joan Collins!
    -
 

La multi ani, Joan Collins!

Data nasterii: 23 Mai 1933
Actrita Joan Collins (Joan Henrietta Collins), personajul Alexis Colby din serialul american de televiziune “Dinastia”, s-a nascut in capitala Regatului Unit, pe 23 mai 1933, in districtul Paddington.
Studiind vreme de 18 luni la Academia Regala de Arta Dramatica din Londra, Joan isi face debutul in cinematografie in 1951 in pelicula “Godiva Rides Again”. De asemenea, ea a aparut si in “The Woman's Angle” (1952), “The Good Die Young” (1954) si “Land of the Pharaohs” (1955).
In 1967, actrita britanica a avut mai multe aparitii televizate in show-uri precum “Batman”, “Star Trek”, “The Virginian” si “The Danny Thomas Hour”. Dupa aceasta perioada, ea s-a reintors la film, avand mai multe roluri in filme ca “Inn of the Frightened People”, “Tales From the Crypt”, “Tales That Witness Madness” sau “Empire of the Ants”.
O actrita exceptionala, Joan Collins este si o talentata scriitoare, avand publicate trei carti (incluzand autobiografia “Past Imperfect” – 1978). Ea a publicat si cateva romane, cele mai interesante fiind “Prime Time”, 'Love and Desire and Hate' (1990), 'Too Damn Famous' (1995), 'Infamous' (1996), 'Star Quality' (2000) si 'Misfortune's Daughter'. In total mai bine de 50 milioane copii au fost vandute, cartile sale fiind traduse in 30 de limbi.

In 2006, Collins s-a reintors in Marea Britanie unde a prezentat show-ul “An Evening With Joan Collins”, al carui director de productie a fost sotul sau, Percy Gibson. Trei ani mai tarziu Joan a aparut in serialul “Marple”, unde a interpretat-o pe Ruth Van Rydock.
Cele mai recente proiecte in care aceasta a fost implicata au fost filmul “Rules of Engagement”, in 2010, si “Saving Santa 2012”, unde i-a incredintat vocea sa personajului Shiny.

In plan personal, in 1952 Collins s-a casatorit cu actorul Maxwell Reed, de care a divortat patru ani mai tarziu. 10 ani mai tarziu, Joan s-a casatorit cu  Anthony Newley, impreuna cuc are a avut un baiat si o fata. In 1972, actrita s-a casatorit pentru a treia ora cu Ron Kass, presedintele  Apple Records, alaturi de care a stat 11 ani si au avut o fata pe nume Katy. In fine, in 2001 ea sa casatorit cu Percy Gibson pe care l-a cunoscut pe cand juca in piesa “Love Letters”.
Pe langa marea cariera de actrita, Joan Collins s-a implicat si in alte activitati de natura politica si caritabila.

de Redactia - 2529 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi