La multi ani, James Franco!
    -
 

La multi ani, James Franco!

Data nasterii: 19 Aprilie 1978
Actorul american, regizorul, scenaristul, producatorul, autorul si… pictorul James Franco s-a nascut pe 19 Aprilie 1978, la Palo Alto (California). Fiul lui Betsy (poet, autor si editor) si al lui Doug Francode (cu descendenta portugheza si suedeza), a crescut in California, alaturi de cei doi frati mai mici, Tom si Dave, si a absolvit Liceul Palo Alto in 1996, unde a fost numit elevul cu “cel mai frumos zambet”. Dupa terminarea liceului, James s-a inscris la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), specializandu-se in limba engleza si studiind, in acelasi timp, actoria. A renuntat dupa numai un an si s-a hotarat sa urmeze o cariera in actorie, luand lectii de teatru de la Robert Carnegie la Playhouse West.
Debutul sau in cariera cinematografica s-a produs la sfarsitul anilor '90, cand a aparut in serialul “Freaks and Geeksprecum” si intr-o serie de filme destinate publicului adolescent. In anul 2001 a fost aclamat pentru interpretarea lui James Dean in filmul biografic realizat pentru televiziune “James Dean”, pentru care a castigat si un premiu Globul de Aur pentru cel mai bun actor (a avut o nominalizare si pentru rolul din “Pineapple Express”).
Dupa ce s-a mutat la New York pentru a studia la Universitatea Columbia si la Scoala de Arte “Tisch” din cadrul Universitatii New York, actorul american a inceput sa manifeste un interes pentru pictura in timpul liceului, cand a participat la o scoala de vara, numita “California State Summer School for the Arts” (CSSSA). Franco a declarat ca desenul a fost catalizatorul de care avea nevoie in timpul liceului si ca a pictat mai mult decat a jucat in filme. Tablourile sale au fost prezentate publicului pentru prima data la Galeria Glu din Los Angeles, California, intre 7 Ianuarie 2006 si 11 Februarie 2006. Si pentru ca cinematografia este cea de-a saptea arta, James poate fi observat pictand intr-o scena din filmul Spider-Man 3, reusind astfel sa imbine cele doua arte.
Au urmat alte filme ca: “City By The Sea”, “Spider-Man”, “Spider-Man 2”, “The Great Raid”, “Fool's Gold”, “Tristan & Isolda”, “Flyboys”, “Spider-Man 3”, “An American Crime” si lungmetrajul “127 Hours”, in regia lui Danny Boyle.
de Redactia - 1797 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi