La multi ani, Ioana Moldovan!
    -
 

La multi ani, Ioana Moldovan!

Data nasterii: 01 Ianuarie 1976
Actrita Ioana Moldovan s-a nascut 1 ianuarie 1976, la Cluj. Cunoscuta vedeta Pro Tv inventa diferite personaje inca de la varsta de sase ani, pe care le interpreta si organiza cu prietenii ei mici scenete ai caror spectatori erau parintii.

La liceu a avut un profil destul de diferit: matematica-fizica-engleza. S-a indragostit de teatru datorita unor prieteni studenti la Institutul de teatru din Cluj, care veneau in fiecare an cate o saptamana in Bucuresti la festivalul de teatru "I.L. Caragiale". In clasa a X-a Ioana a jucat in Golgota, primul spectacol stradal din Romania, regizat de Teodor Zmeu. Cu aceasta trupa a lucrat in toata tara, dar si la Chisinau si Ungaria, primind Marele Premiu la festivalul de la Sighisoara.

Pe cand implinea 19 ani, Ioana Moldovan a venit in Bucuresti si a dat la teatru la clasa lui Dem Radulescu. La inceput era tematoare, insa isi dorea sa reziste. Dupa terminarea facultatii a inceput sa prezinte emisiunea "Ora 7 Buna Dimineata", alaturi de Andrei Zaharescu, de la PRO TV.

Ulterior, a prezentat emisiunea de la TVR1 „Soti si sotii”, dar si „Stele de 5 stele” (TVR1).
In 2004, Sergiu Nicolaescu a distribuit-o in "Orient Expres", alaturi de Dan Bittman, fiind distribuita in rolul Isabelli Benny. De asemenea, actrita s-a remarcat si in „15”, unde a jucat rolul Imola. Ca majoritatea actorilor romani implicati in televiziune, Ioana Moldovan a fugit din cand in cand sa mai joace. Una dintre aceste fugi a fost "Podul", alaturi de George Ivascu si Horatiu Malaele, piesa care a cunoscut succesul in Romania si in Germania.

Ioana este casatorita cu jurnalistul Doru Buscu, impreuna cu care are un fiu: Petru Filip.

de Redactia - 4134 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi