La multi ani, Ioana Barbu!
    -
 

La multi ani, Ioana Barbu!

Data nasterii: 20 Decembrie 1982
Ioana Barbu s-a nascut pe 20 decembrie 1982, la Timisoara. Actrita de teatru si film, Ioana este absolventa a Facultatii de Film, sectia de actorie, clasa profesorului dr. Gelu Colceag, din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale” din Bucuresti (2005). A urmat cursurile de masterat in actorie la aceeasi institutie de invatamant superior, facand senzatie in filmul „Legaturi bolnavicioase”, regizat de Tudor Giurgiu, care a iesit pe ecrane in anul 2006. Ioana Barbu i-a avut de parteneri in acest film pe Maria Popistasu, Tudor Chirila, Mircea Diaconu (Domnul Dragnea), Tora Vasilescu (Doamna Parvulescu), Valentin Popescu (Domnul Parvulescu), Mihaela Radulescu (Doamna Negulescu), Puya (Soferul de taxi) si altii.

A jucat in rolul Mariei din piesa „Stele in lumina diminetii” de Alexandr Galin, la Teatrul Casandra, a fost Lady Anne, in „Richard al III-lea” de William Shakespeare si a colaborat cu Teatrul Bulandra pentru realizarea spectacolului cu piesa „Tatal” de August Strindberg, in regia Catalinei Buzoianu. In 2008 a jucat „Dactilograful” (piesa de teatru) de Murray Schisgal, spectacol prezentat de Clubul „La Scena”.
In anul 2004, Ioana Barbu a primit premiul pentru Cea mai buna interpretare feminina, pentru rolul principal din filmul „Calatorul, in regia lui Florin Filipescu”. In anul 2007, filmul „Legaturi bolnavicioase” a primit Premiul publicului, in cadrul galei Premiilor Gopo pentru cel mai mare succes la box office in anul 2006.

De asemenea, ea poate fi vazuta in filme ca "Gunpowder, Treason Plot" (2003), regia Gillies McKennon, "The Black Sea" (2004), un scurtmetraj in regia lui Andrew Reuland, "Heather" (2004), regia Chris Sewell si "Quick Fresh" (2005), regizat de George Doganu.

de Redactia - 2136 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi