La multi ani, Ilinca Goia!
    -
 

La multi ani, Ilinca Goia!

Data nasterii: 06 Martie 1969
Nascuta pe 6 martie 1969, in Bucuresti, actrita Ilinca Goia a activat ca membra a trupei de teatru studentesc “Podul”, condusa de prof. Catalin Naum (1987 - 1990). Dupa terminarea acestei colaborari, Ilinca a absolvit Academia de Teatru si Film “I.L.Caragiale” din Bucuresti in 1992, la clasa profesorului Florin Zamfirescu. A urmat apoi un stagiu de pregatire la Universitatea si Teatrul “Old Globe” din San Diego (SUA), primind ulterior o bursa completa de studii la Academia Americana de Music-hall si Arta Dramatica (“AMDA”) din New York.

Casatoria cu regizorul Dominic Dembinski, fiul directorului de imagine Constantin Dembinski, unul dintre intemeietorii cinematografiei romanesti, a fost cel mai important pas al vietii sale. De altfel, in 1997 a venit pe lume si fiul lor, Nikita-Andrei, care a adus implinirea in familia actritei.

Printre premiile si distinctiile obtinute de actrita, se numara: Premiul de debut la Festivalul de film de la Costinesti, Premiul “Drama-Logue”, acordat de Colegiul Criticilor din Los Angeles pentru cea mai buna actrita intr-un rol de drama, titlul de Societar de Onoare al Teatrului National din Bucuresti si Medalia “Ordinul Cultural” oferita de Presedintele Romaniei.
de Redactia - 3068 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi