La multi ani, Gheorghe Funar!
    -
 

La multi ani, Gheorghe Funar!

Data nasterii: 29 Septembrie 1949
Gheorghe Funar s-a nascut pe 29 septembrie 1949, in Sannicolau Mare, judetul Timis. Politician roman, de profesie economist, senator in Parlamentul Romaniei din anul 2004, Funar a fost in timpul perioadei comuniste, membru al PCR, iar dupa momentul decembrie 1989 s-a inscris in Partidului Unitatii Nationale Romane (PUNR), al carui presedinte a fost intre 1992-1997, dupa care a parasit partidul si s-a inscris in PRM. Secretarul general al Partidului Romania Mare a pierdut in 2004 cursa pentru fotoliul de primar in favoarea lui Emil Boc, candidatul Aliantei D.A. (PNL-PD), care a castigat in turul secund in fata candidatului PSD, Ioan Rus, ministru de interne demisionar. Gheorghe Funar a fost senator PRM de Cluj din noiembrie 2004 pana in noiembrie 2008.
La alegerile locale din 2008 Funar a obtinut 4,2% din preferintele clujenilor, iar partidul sau nu a depasit pragul necesar pentru a obtine un mandat in consiliul local. Totusi, in urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008, Partidul Romania Mare nu a mai intrunit pragul electoral de 5% iar Gheorghe Funar a pierdut functia de senator. Candidand in Colegiul Senatorial 4 Cluj (Turda-Huedin-Zona montana), politicianul obtinuse doar 5991 de voturi din totalul celor 53.279 valabil exprimate.
Ca senator, Gheorghe Funar a fost protagonistul unor initiative legislative cel putin trasnite. In iunie 2008, Senatul a si aprobat o lege care prevedea ca romanii trebuie sa vada pe micile ecrane partea buna a vietii pe care o traiesc. Noua lege a audiovizualului, unicat in UE, obliga televiziunile si radiourile sa prezinte "stiri pozitive" si "stiri negative" in proportii egale. Legea nu a trecut insa si de Camera Deputatilor.
Funar este casatorit cu Sabina, profesoara la Facultatea de Horticultura a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj, si are un fiu, Sabin.

de Redactia - 1743 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi