La multi ani, George Mihaita!
    -
 

La multi ani, George Mihaita!

Data nasterii: 23 Septembrie 1948
Actor de teatru si de film, George Mihaita s-a nascut pe 23 septembrie 1948, in Moreni (Dambovita). A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, promotia 1971, clasa profesorului universitar regizoarea Sanda Manu.
George Mihaita este tatal jurnalistului sportiv Tudor Mihaita, prozator in devenire (vrea sa scrie "Tomberonul lui Tolea" ...Tolea Ciumac ), comentator de MMA si kickbox, instructor principal al clubului Absoluto BJJ, un sport cu cea mai mare dezvoltare si apreciere in ultimii ani, Mixed Martial Arts, fiu din o casatorie anterioara care-i seamana leit fizic...
George Mihaita si-a cunoscut sotia, Dalia Seceleanu, la o cafenea, pe atunci  studenta in anul doi la teatru (in prezent actrita a Teatrului de Comedie din Bucuresti), propunandu-i o colaborare la revista “Salut ”. Cei doi au avut  impreuna doi copii: Andrei, de sase ani si jumatate, si Vlad, de aproape cinci ani....
In 2007, a fost pe prima pagina a presei britanice, in urma unui incident petrecut la Edinburg. Actorul a fost amendat atunci de politia britanica cu 650 de lire, pentru ca si-a lovit sotia in cap cu o lampa, intr-un hotel din Edinburg.
Potrivit presei britanice, Mihaita, care juca cu sotia sa, actrita Delia Seceleanu, in piesa "Revizorul" de Gogol, ar fi recunoscut initial ca a lovit-o, iar apoi a spus ca incidentul nu a fost decat o strategie de imagine gandita de un jurnalist. Potrivit Cancan, George Mihaita nu a fost casatorit cu Dalia Seceleanu, si, in martie 2009, dupa 12 ani de relatie, cei doi s-au despartit, nu inainte de a imparti, la tribunal, averea comuna.

Mihaita a debutat in film cu rolul din "Reconstituirea" lui Lucian Pintilie (1968) si a continuat sa apara in numeroase roluri de teatru, teatru TV, seriale si emisiuni de divertisment. A jucat peste 50 de roluri in teatru, printre care "Revizorul" de Gogol, regia Horatiu Malaele; "Casa Zoikai", de Mihail Bulgakov, regia Alexandru Tocilescu; "Fuga" de Mihail Bulgakov, regia Catalina Buzoianu; "Livada de visini" de Cehov, regia Lucian Giurchescu.
El mai are la activ peste 30 de roluri in film si o serie de premii nationale si internationale.
Din 2003, ocupa functia de director al Teatrului de Comedie din Bucuresti. In

Considerat "om orchestra" de prieteni si de publicul larg, un om deosebit de activ, Mihaita este patron si gazda de cafenea in centrul orasului, asociat in proiectul - pilot de reintegrare socio - profesionala prin arta a categoriilor defavorizate din Bucuresti, "Opera Prima ", citeste alaturi de studenti si actori, in licee, texte din programa scolara.
Detinator a numeroase premii pentru activitatea teatrala si cinematografica este nominalizat pentru editia UNITER (a XVIII / 19 aprilie 2010 ) pentru rolul Alexandr Tarasovici Ametistov din piesa "Casa Zoikai" de la Teatrul de Comedie ca fiind cel mai bun interpret de teatru al anului 2009.
A jucat, de asemenea, in teatru pentru televiziune: "Sa umplem pamantul cu visuri" de Dan Tarchila, "Seful sectorului suflete" de Alexandru Mirodan, "Viori de primavara" de Al. Stein, "Casatorie imposibila" de Alex Stefanescu.
Activitatea sa a fost distinsa cu multe premii: Premiul pentru cea mai buna interpretare masculina in cadrul Festivalului National de Comedie de la Galati, Premiul pentru cea mai buna interpretare masculina oferit de Asociatia Umoristilor Romani, Premiul III in cadrul Festivalului de Teatru de la Bacau cu un recital Marin Sorescu, Premiul Cenaclului Flacara.
George Mihaita este si presedintele Clubului UNESCO pentru adolescenti, fondator si director al FESTCO - Festivalul Comediei Romanesti in Bucuresti, directorul Festivalului Comediei Romanesti, editiile I-VIII, directorul revistei "Salut Geneatia Pro", directorul onorific al revistei "Super".

de Redactia - 3571 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi