La multi ani, George Hamilton!
    -
 

La multi ani, George Hamilton!

Data nasterii: 12 August 1939
George Hamilton s-a nascut pe 12 august 1939 in Memphis, Tennessee. George Hamilton Jr. a urmat liceul din Palm Beach, unde a dezvoltat o afinitate pentru actorie. La finalul studiilor liceale, Hamilton a obtinut primul sau rol in “Crime and Punishment” (1959). Desi interpretarea sa a fost considerata stangace, infatisarea cizelata si aspectul sau de star de cinema au atras atentia directorilor de studio.

In anii a60, actorul a stralucit in peste o duzina de filme. In 1966 un obstacol legat de viata personala i-a incetinit cariera profesionala. Relatia sa cu fiica presedintelui Johnson, Lynda Bird Johnson, a fost intens mediatizata si a explodat intr-un tabloid de scandal. Pe masura ce scandalul crestea, rolurile se imputinau. Hamilton a cedat presiunii si a acceptat fara entuziasm rolul Duncan Carlyle din seria “The Survivors” (1969).
Anul 1979 reprezinta intoarcerea lui Hamilton pe marele ecran cu aparitia in contele Dracula din “Love at First Bite”. In 1985 pentru un sezon a aparut in seria “Dynasty”, difuzata in prime time, in care joaca rolul unui producator de filme.
In 2003 George Hamilton a prezentat reality-show-ul “The Family” gazduit de postul tv ABC. Trei ani mai tarziu, acesta a jucat in serialul online “Coma”.
Pe 12 august 2009, la aniversarea a 70 de ani, Hamilton a primit o stea pe celebra Hollywood Walk Of Fame. De asemenea, in 1999, el a mai primit o stea pe Walk of Stars (Palm Springs, California).

La inceputul anilor a90 actorul s-a luptat sa isi pastreze stilul de viata prosper, lansand o linie de produse de ingrijire a pielii. In 1995 el a colaborat cu fosta sa sotie Alana la prezentarea propriei lor emisiuni de scurta durata, “The George and Alana Show”. Divortase de aceasta la mijlocul anilor a70 (aceasta casatorindu-se mai tarziu cu muzicianul Rod Stewart). Au avut impreuna un fiu, Ashley, actor cunoscut pentru mariajele sale cu modelul Angie Everhart si actrita Shannen Doherty.Totusi, George Hamilton mai are un fiu - George Thomas Hamilton impreuna cu Kimberly Blackford. 
O alta relatie mediatizata a actorului a fost cea cu Imelda Marcos, sotia presedintelui Filipine, Ferdinand Marcos, dar si cea cu actrita Allene Simmons – aceasta a murit rapusa de cancer in februarie 2012, in Wellington, West Palm Beach, Florida.

de Redactia - 2917 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi