La multi ani, Geo Costiniu!
    -
 

La multi ani, Geo Costiniu!

Data nasterii: 23 Aprilie 1950
Un geniu al teatrului si filmului romanesc, actorul Geo Costiniu s-a nascut pe 23 aprilie 1950 in Bucuresti si este absolvent al Institutului de Arta teatrala si Cinematografica, Facultatea de Teatru - Sectia Actorie (promotia 1973).
Supranumit Alain Delon al Romaniei, Geo Costiniu a inceput sa joace in televiziune inca de la varsta de opt ani, fiind considerat unul dintre copiii “minune”, ajungand ca la 14-15 ani sa evolueze pe langa studentii de la Teatru in roluri de licean, la Casa Studentilor din Bucuresti. Dupa absolvirea facultatii, unde i-a avut ca profesori pe Dem Radulescu si Octavian Cotescu, el a debutat pe scena Teatrului Bulandra, pe cand era student in anul IV, sub indrumarea regizorului Liviu Ciulei. Ulterior acesta a fost repartizat la Teatrul National din Iasi (1973 – 1974) unde, sub bagheta regizoarei Catalina Buzoianu, a jucat in “Poveste de iarna“ de W. Shakespeare si in “Istoria Hieroglifica“, confirmandu-si astfel talentul si pasiunea pentru scena.
Din 1974, Costiniu este actor la Teatrul Giulesti (azi Teatrul “Odeon”),  pe care-l considera teatrul sau de suflet si pe scena caruia a interpretat numeroase roluri in piese celebre ca: Felix in "Palaria Florentina", E Labiche, vagabondul in "Omul care a vazut moartea" de Victor Eftimiu, Rudi din "Patima rosie" de M. Sorbu si nebunul din "Marchizul de Sade" de Doug Wright, in regia Beatricei Rancea.
Debutul in cinematografie si l-a facut in 1972 cu un rol secundar in filmul "Parasutistii" regizat de Dinu Cocea. Cel mai important rol il are insa in 1978, in filmul regizat de Timotei Ursu, "Septembrie", o drama si o poveste de dragoste absolut superba, unde o are partenera pe Anda Onesa. Filmul este atat de bine primit de public incat nici un alt rol in film interpretat dupa, de la "Ora zero" (1979) la drama "Neinvinsa-i dragostea" (1994), nu i-a mai adus aceeasi popularitate.

de Redactia - 3277 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi