La multi ani, Gelu Colceag!
    -
 

La multi ani, Gelu Colceag!

Data nasterii: 17 Mai 1949
Gelu Colceag s-a nascut pe 17 mai 1949. A absolvit in anul 1971 Intitutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale", sectia actorie, la clasa prof. Constantin Morozan si asistenti Mihai Mereuta si Lidia Ionescu. Ulterior a absolvit in anul 1986 si cursuri postuniversitare de regie. In prezent este profesor universitar doctor la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Spectacolul care l-a marcat cel mai tare este "Cazul Gavrilescu" dupa Mircea Eliade care s-a jucat inclusiv la New York.

In plan personal, Colceag este casatorit cu Roxana, cei doi avand o fetita, Ioana. Gelu si Roxana lucreaza impreuna aproape la toate spectacolele si afirma ca este o colaborare fructuoasa si frumoasa.

In decembrie 2004, Presedintele Romaniei de atunci, Ion Iliescu, i-a conferit profesorului Gelu Colceag Ordinul „Meritul pentru Invatamant” in grad de Mare Ofiter, „pentru abnegatia si devotamentul puse in slujba invatamantului romanesc, pentru contributia deosebita la dezvoltarea si promovarea cercetarii stiintifice” din Romania.

Filmografie:
Pozitia copilului (2013) - Teodosiu

Aurora (2010) - dl. Livinski
Vis de ianuarie (1979) - Iordache Vultur, fiu de boier
Ana (TV) (1976)
Agentia matrimoniala (2005)-regie.

de Redactia - 1541 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi