La multi ani, Gabriel Andronache!
    -
 

La multi ani, Gabriel Andronache!

Data nasterii: 12 Octombrie 1972
Gabriel Andronache s-a nascut pe 12 octombrie 1972, in Iasi.
Absolvent al Academiei de Teatru si Film, Andronache a debutat pe marele ecran in 1997, cu pelicula Vampire Journals, regizata de Ted Nicolaou. A fost distribuit, de asemenea, in filmele americane Epicenter (2000), regia Richard Pepin, Elvira's Haunted Hills (2001), Dracula the Impaler (2002).
In plus, el a studiat arte martiale si a regizat scenele de lupta din filmul “Dracula the Impaler”, iar in anul 2005 a jucat in filmul Tv “Cerberus”, in rolul lui Attila, avand un rol mai apoi si in serialul Cuscrele de la postul privat National TV.
A scris articole de presa, primul publicat a fost in Vocea Husului, apoi in Monitorul de Iasi, Opinia, Ieseanul, Ziarul Financiar, Dacia, Libertatea, Aspirina Saracului. Din anul 2005 a devenit director literar la editura Ion Creanga, an in care a publicat si un volum de povestiri numit Pana la capatul lumii. Un an mai tarziu aparea romanul Purificatorul. A obtinut premiul editurii Universitas XXI in anul 2003 si premiul revistei Dacia Literara in 2004.
Actorul sarbatorit astazi a cochetat si cu scenografia, creand scenarii de film pentru lungmetrajul “Ho!, ho!, ho!” (2009), serialele Tv “Baronii”, “Fete de maritat, scurt metrajul “Amatorul”, regizat de Marian Crisan, intrat in finala concursului HBO din anul 2006, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul DaKINO 2007.
In teatru Andronache a adaptat impreuna cu Ion Sapdaru spectacolele “Aventurile Baronului Munchhausen”, la Teatrul Luceafarul din Iasi, comedia “Chiritza Europarlamentara” - dupa Vasile Alecsandri, in regia lui Ion Sapdaru, comedie prezentata la Teatrul de Stat Regina Maria din Baia Mare.
In paralel, Gabriel Andronache a urmat cursuri de nutritie si a prezentat la televiziune diete pentru slabire.

de Redactia - 4763 afisari
 
         
 
4.5 - 4 voturi