La multi ani, Frances O'Connor!
    -
 

La multi ani, Frances O'Connor!

Data nasterii: 12 Iunie 1967
Nascuta pe 12 iunie 1967, Wantage, Oxfordshire, actrita Frances O’Connor a absolvit “Western Australia Academy of Performing Arts”, debutand in cinematografie in “Love and Other Catastrophes” (1996), aparand apoi si in “Thank God He Met Lizzie” (1997).
Totusi, filmul care a avut un impact urias a fost “Kiss or Kill” (1997). O'Connor a demonstrat in aceasta pelicula capacitatile sale de a da viata unui personaj implicat emotional si anxios, fiind distribuita si in “A Little Bit of Soul” in regia lui Peter Duncan.
In 1999, Frances a jucat in primul sau film non-australian, interpretand-o pe Fanny Price in “Mansfield Park”, o adaptare realizata de Patricia Rozema. Total diferit fata de celelalte roluri, cel din “Mansfield Park” a reusit sa se muleze pe scenariu si sa etaleze talentul sau actoricesc intr-o maniera de invidiat.
"About Adam" (2000) si "Madame Bovary" (acelasi an) au fost tot atatea ocazii in care O’Connor si-a impresionat fanii care incepeau sa fie din ce in ce mai multi.
Anul 2001 a fost momentul in care actrita a avut ocazia sa-l cunoasca si sa lucreze cu celebrul regizor Steven Spielberg, care i-a inmanat un rol in "A.I. Artificial Intelligence" – acolo, Fraces interpreta o mama a unui copil-robot. Spre finele aceluiasi an ea a primit invitatia sa joace in “Cat on a Hot Tin Roof”, si in “The Importance of Being Earnest” si “Windtalkers”, in anul urmator.

In plan personal, O’Connor traieste cu Gerald Lepkowski, impreuna cu care a are un fiu, Luka, nascut in aprilie 2005.

de Redactia - 2181 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi