La multi ani, Florin Prunea!
    -
 

La multi ani, Florin Prunea!

Data nasterii: 08 August 1968
Florin Prunea s-a nascut pe 8 august 1968, in Bucuresti. Prunea a jucat in echipa nationala de fotbal a Romaniei la Campionatele Mondiale de Fotbal din 1994 si 1998. Apoi a evoluat pe postul de portar, incepandu-si cariera la Dinamo Bucuresti. In 1991, a castigat alaturi de FC Universitatea Craiova atat titlul de campion, cat si Cupa Romaniei. In 1992, a revenit la Dinamo, unde a fost titular timp de sase sezoane.

A evoluat si in strainatate la Erzurumspor (Turcia), Litex Loveci (Bulgaria) si Skoda Xanthi (Grecia). In total a strans 40 de selectii pentru prima reprezentativa a Romaniei alaturi de care a jucat la doua Campionate Mondiale (1994 si 1998) si doua Campionate Europene (1996 si 2000).

Dupa retragerea din activitatea de fotbalist, a lucrat la FRF, in functia de sef al departamentului de relatii internationale, dar a fost suspendat din acest post-a fost acuzat in dosarul "Penescu" ca a luat mita de la Cornel Penescu, pentru a-i delega la meciurile echipei FC Arges anumiti arbitri.

La finele lui iulie 2013, presedintele CSMS Iasi, Florin Prunea si-a depus candidatura pentru functia de membru in Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, ca reprezentant al Ligii a II-a. Locul de membru in Comitetul Executiv al FRF, ca reprezentant al ligii secunde, a devenit liber dupa ce presedintele echipei FC Botosani, Cornel Sfaiter, s-a retras dupa promovarea echipei moldovene in prima liga.

In plan personal, Prunea s-a casatorit in 1991 cu Lidia, nascuta in satul Santamarie, din comuna Sanmihaiu Almasului. Lidia si Florin Prunea au decis sa infieze un copil pentru ca, din cauza unor probleme de sanatate, sotia fostului fotbalist nu a putut sa ramana insarcinata – numele copilului este Andrei Iulia, avand acum (2013) 16 ani.

de Redactia - 2279 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi