La multi ani, Florin Calinescu!
    -
 

La multi ani, Florin Calinescu!

Data nasterii: 29 Aprilie 2014
Florin Calinescu s-a nascut pe 29 aprilie 1956, la Timisoara. El a devenit cunoscut mai ales pentru rolurile sale din teatru si film. Dupa ce a terminat Institutul de Arta teatrala si Cinematografica "Ion Luca Caragiale", Calinescu a debutat in film in 1981, in drama "Lumini si umbre".

Insa cea care l-a consacrat a fost televiziunea. Intre 1996 – 2000, Calinescu a fost realizator de emisiuni la ProTv, ajungand intre 2001 - 2003 directorul Televiunii 7 ABC si director al cotidianului "Stirea zilei” (2003). Din 2003 si pana in 2004, el a realizat emisiunea "Procesul Etapei", iar intre 2005 – 2007, "Om de la Om". De asemenea, directorul Teatrului Mic este un om de afaceri prosper, achizitionand un pachet de 51% din firma FULMED din MEDIAS, fiind si proprietar de restaurant si avand afaceri in domeniul Optic.

In plan personal, Florin Calinescu a fost casatorit cu actrita Ana-Maria Calinescu, care i-a daruit doi copii: Luca si Petru. Ana Maria si Florin au jucat impreuna la Teatrul Mic de la sfirsitul anilor ‘80 pana in 1996, cand doctorii i-au depistat sotiei o forma severa de cancer la gat. In 2005, Ana Maria a decedat, lasandu-l pe acesta cu doi copii in grija si o viata care nu mai putea fi la fel ca inainte…

Insa tragedia din familia Calinescu era departe de a se fi incheiat in acel an fatidic. Pe 23 aprilie 2012, fiul sau cel mic, Luca, a fost gasit spanzurat in camera sa de hotel din Praga, unde se afla pentru a lucra la productia unui scurtmetraj (primul proiect important din cariera). El studia filmul la "John Moores University" din Liverpool, fiind asistent de productie si participand in trecut si la cateva cursuri de cinematografie la universitatea pe care a absolvit-o fratele sau. Motivul cel mai probabil al acestui gest a fost depresia care s-a instalat imediat dupa disparitia mamei sale.
 
Florin Calinescu a intrat si in politica, candidand pentru postul de senator de Arges din partea PNL (2008), devenind apoi directorul Teatrului Mic.
La sfarsitul lui 2012, actorul a revenit pe micul ecran in rolul lui Tanti Florica, un personaj vorbaret, curios si bagacios, din sitcomul omonim.
La inceputul acestui an-2014, au existat zvonuri conform carora Florin Calinescu ar pregati revenirea pe TV cu Chestiunea zilei, la Prima TV, in formula de late-night gen Jay Leno care l-a consacrat la Pro TV. Pe moment, nu este nimic clar, Calinescu afirmand ca nu s-a finalizat semnarea contractului.

Filmografie:
“Lumini si umbre: Partea I” (1981)
“Lumini si umbre: Partea II” (1982)
“Intunericul alb” (1982)
“Clipa de ragaz” (1986)
“Enigmele se explica in zori” (1987)
“Balanta” (1992)
“Asfalt Tango” (1993)
“O vara de neuitat (1994)
“Nostradamus” (1994)
“È pericoloso sporgersi” (1994)
“Prea tarziu” (1996)
“Filantropica” (2001)
“Maria” (2003)
“Baieti buni” (2005) - serial TV
“Poveste de cartier” (2009)

Tot astazi ii uram „La multi ani!” si Luciei Dumitrescu.

de Redactia - 1745 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi