La multi ani, Doru Ana!
    -
 

La multi ani, Doru Ana!

Data nasterii: 28 Februarie 1954
Actorul Doru Ana s-a nascut pe 28 februarie 1954. La patru sau cinci ani, in loc sa invete "Catelus cu parul cret", Doru asimila papagaliceste texte din dramaturgia lui Caragiale. A continuat cu vizionarea zecilor de spectacole de teatru si continua si azi chiar daca de la debutul sau au trecut ani buni... Se intampla tot la Bulandra, odata cu premiera spectacolului "Raceala", in seara de 4 martie 1977.

Absolvent I.A.T.C. 1980 la clasa prof.univ. Olga Tudorache, Florin Zamfirescu. Ca actor de teatru a interpretat peste 50 de roluri, de la Bufonul Tocila din comedia „Cum va place” de W. Shakespeare pana la Stalin din drama „Stalin si Bufonul”, de G. Aleende, sau de la Cebutakin din „Trei surori” de Cehov la Zaharia Trahanache din „O scrisoare pierduta” de I.L.Caragiale. Activitatea teatrala s-a desfasurat pe scenele teatrelor Bulandra, Comedie, National, Creanga, sau in teatrele din tara: Brasov, Sibiu, Ploiesti. Este Conf. univ.dr. U.N.A.T.C - I.L.Caragiale.

Filmografie:
Crud si gatit (2014)
Carmen (2012) - nasul
Dupa dealuri (2012) - tata Nusu
Pariu cu viata (2011) - Alexandru 'Sandu' Anghel
Visul lui Adalbert (2011) - Lefardau
Cealalta Irina (2009)
Francesca (2009) - Nasul
Cronica unei morti amanate (2008)
Nunta muta (2008) - Comesean
Schimb valutar (2008) - Comisarul Neagu
Serviciul omoruri (2008) - Iordachioaie
4 luni, 3 saptamani si 2 zile (2007) - Benzinarul
Copilul meu va fi mama! (2006) - Gelu Matei
Offset (2006) - muncitor
Fix alert (2005)
Frankenstein & the Werewolf Reborn! (2005) - Constable
Moartea domnului Lazarescu (2005) - Vecinul Sandu Sterian
Hacker (2004)
Ciocarlia (2002)
Occident (2002) - Directorul agentiei
Marfa si banii (2001) - Doncea
Corul Pompierilor (2000) - Preotul
Roberta (2000)
Le record (1999)
Phantom Town / Orasul fantoma (1999) - Gunslinger
Clockmaker / Ceasornicarul (1998) - Penny Pitcher
Terminus paradis (1998)
Johnny Mysto: Boy Wizard (1997) - Trooper
Omul zilei (1997)
Prea tarziu (1996)

de Redactia - 3208 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi