La multi ani, Daniel Negreanu!
    -
 

La multi ani, Daniel Negreanu!

Data nasterii: 25 Iulie 1974
Jucatorul de pocher de origine romana Daniel Negreanu s-a nascut pe 25 iulie 1974 in Toronto, Canada. Negreanu a inceput sa joace pocher la varsta de 21 de ani. Un jucator de turnee de poker care nu pierde decat foarte rar, Daniel Negreanu participa la cele mai importante jocuri cash din lume.
Fara a absolvi facultatea, Daniel si-a urmat visul de a deveni jucator de pocher profesionist si a plecat in Las Vegas la varsta de 21 de ani. A inceput sa castige sume consistente la 23 de ani, veniturile sale din turnee de poker depasind 8.400.000$.
De-a lungul timpului, Negreanu a castigat doua turnee World Poker Tour, doua bratari World Series of Poker si s-a calificat la 11 main eventuri. In 1997, a castigat doua finale World Poker la Foxwoods, iar in 1998 a devenit cel mai tanar castigator al unei bratari World Series of Poker din istorie, record pe care l-a detinut pana in 2004, an in care a fost desemnat Jucatorul Anului.
Tot in 2004 a fost cooptat de Wynn Las Vegas, insa a renuntat la colaborarea cu acestia deoarece nu i se permitea sa joace pe mize mari. De-a lungul anilor, a aparut in numeroase show-uri de pocher precum Late Night Poker, High Stakes Poker si Ultimate Poker Challenge. A scris peste 100 de articole pentru Card Player Magazine, avand chiar si o carte intitulata "Daniel Negreanu's Power Hold'em Strategy" ce include analiza tuturor aspectelor jocului Texas Hold'em aparuta in 2007. Online, Daniel Negreanu poate fi gasit pe camera de pocher online PokerStars, el facand parte din echipa de jucatori profesionisti a acestora, cu nickname-ul KidPoker.
La 21 ani, Daniel a parasit Canada si s-a mutat in Las Vegas, cu scopul de a-si urma visul, acela de a deveni jucator profesionist de pocher. Din pacate insa, nu a fost o mutare prea norocoasa si a fost nevoit sa revina in Canada…
Negreanu a avut scurte aparitii si in filme precum X-Men Origins: Wolverine, in calitate de jucator de pocher, The Grand, la fel si in High Stakers Poker, dar a avut si propriul sau personaj in The Poker Movie, The Players at the Table, No Limit: A Search for the American Dream on the Poker Tournament Trail si Poker Kings.
Tot la Casino, Negreanu i-a intalnit pe Ben Affleck, James Woods, Michael Phelps (campionul olimpic la inot) si altii.
In 2003 a lansat si site-ul http://www.fullhousepoker.com, unde utilizatorii pot juca virtual partide de pocher, dar si competitia „Daniel’s Negreanu Protege“, in cadrul careia cei inscrisi concureaza intr-un turneu, pentru a se bucura de privilegiile de a fi discipolii campionului. Seria de victorii a inceput in septembrie 2004, cand a obtinut marele premiu, in valoare de 1.117.000 de dolari, in Atlantic City. Marea lovitura a lui Negreanu s-a produs insa in decembrie 2004, in Las Vegas, unde a castigat premiul cel mare, in valoare de 1.770.000 de dolari.
Doi ani mai tarziu, revista de profil Card Player Magazine il declara „Favorite Poker Player“. Pana acum, Daniel Negreanu a castigat din pocher mai mult de 14 milioane de dolari, fiind considerat cel de-al doilea pocherist mondial.
In prezent, jucatorul roman de pocher locuieste in Las Vegas, Nevada, cu sotia sa, Lori Lin Weber.

de Redactia - 2113 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi