La multi ani, Costica Canacheu!
    -
 

La multi ani, Costica Canacheu!

Data nasterii: 15 Octombrie 1958
Costica Canacheu s-a nascut pe 15 octombrie 1958 in comuna Budesti, judetul Calarasi. Actual membru al Parlamentului Romaniei, la doar 14 ani Canacheu a ajuns in Bucuresti, unde a urmat liceul Industrial Electroenergetic si a lucrat ca tehnician electroenergetic la I. D. E. Bucuresti, pana in anul 1989.

Canacheu a participat in februarie 1990 la infiintarea Frontului Salvarii Nationale, fiind, pe rand, presedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala, sector 1 in perioada februarie-mai 1990 si membru in Colegiul director al FSN intre 1991 si 1992. Tot in aceasta perioada este ales pentru prima data deputat in Parlamentul Romaniei, pe listele Frontului Salvarii Nationale.

Dupa alegerile din 1992, Canacheu a ocupat pozitia de director executiv organizare in cadrul campaniei electorate pentru alegerile parlamentare, in paralel, ocupand si functia de secretar pe probleme organizatorice in Biroul permanent National al FSN pana in 1994. Tot in 1992 face parte, alaturi de Petre Roman si Traian Basescu, din grupul in jurul caruia s-a construit Partidul Democrat – FSN, prin divizarea Frontului Salvarii Nationale.

In 1999 este ales Presedinte al Organizatiei Sectorului 1, functie pe care o detine pana in 2001. Rezultatele foarte bune din alegeri l-au propulsat in conducerea Partidului Democrat, unde devine, pe rand, membru in Biroul permanent al Organizatiei Municipiului Bucuresti si apoi membru in Consiliul National de Coordonare al PD, pentru ca, din 2002, sa ocupe functia de secretar executiv in Biroul Permanent National al Partidului Democrat.

In mandatul 2000-2004 Canacheu a fost si membru in Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala, fiind initiator al unor amendamente privind modificarea Legii organizarii Politiei Romane si a Legii Statutului politistului si al altor amendamente specifice activitatii comisiei. Din februarie 2008 devine vicelider al acestui grup parlamentar. Este in continuare membru al Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala, al carei presedinte devine in martie 2007 si presedinte al Grupul parlamentar de prietenie cu Albania, vicepresedinte al Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Elena si membru in Grupurile de prietenie cu Republica Macedonia si Bulgaria, toate tari cu o importanta comunitate aromana.

Costica Canacheu s-a implicat si in organizarea Comunitatii Aromanilor din Romania (CAR). Desi criticat de o parte a mass-media de la Bucuresti, initiativele lor nu au ramas fara ecou la Bruxelles si la Strasbourg, unde CAR a devenit membra a FUEN – Uniunea Federala a Nationalitatilor Europene, organism consultativ al Consiliului Europei.

Costica Canacheu a fost de asemenea presedinte al Consiliului de administratie al tipografiei Neico Group SRL in perioada 1993 - 2000.

de Redactia - 3023 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi