La multi ani, Catrinel Dumitrescu!
    -
 

La multi ani, Catrinel Dumitrescu!

Data nasterii: 11 Octombrie 1956
Actrita Catrinel Dumitrescu s-a nascut pe 11 octombrie 1956, la Braila. Inca din timpul scolii, Catrinel a inceput sa mearga la un cerc de teatru, unde a fost remarcata de regizorul Alexandru Tocilescu, pe atunci si el la inceput de drum, care-i ofera rolul de debut in "Svanevit", de Strindberg, la Teatrul din Braila. Acel spectacol a determinat-o sa dea examen la Institut, si in anul III a jucat alaturi de profesorul ei, Octavian Cotescu, la Bulandra, in "Anecdote provinciale", avandu-i ca parteneri pe Tamara Buciuceanu Botez, Stefan Banica, Virgil Ogasanu etc.
Timp de zece ani Catrinel Dumitrescu si sotul sau, actorul Emil Hossu (decedat la 25.01.2012) - nas fiindu-le un alt actor celebru, Horatiu Malaele - au jucat "Doi pe o banca" de Ghelman, cu sala plina, dar si-au iubit toate rolurile. Impreuna au cochetat cu televiziunea, prezentand pe un post de Tv o emisiune folclorica, iar din 1992 au fost profesori la Universitatea Hyperion din Bucuresti, Facultatea de Arte, sectia Actorie.
In prezent, Catrinel Dumitrescu este actrita la Teatrul Nottara din Bucuresti.
Atat Catrinel, cat si Emil Hossu nu si-au dorit niciodata sa fie pe prima pagina a ziarelor, considerandu-se oameni normali sau, cum le placea sa spuna, "nu suntem interesanti". Intalnirea lor s-a produs exact la timpul potrivit, cand erau deja la "o oarecare maturitate" si "au incredere unul in celalalt", dupa cum marturiseau ei insisi.

Piese de teatru:
Omul Hazardului
Anecdota provinciala
Bigudiuri
Cu capu' de nicovala
Cum e dincolo de mare - regizor
Doamna nevazuta
Doi pe o banca
Inspectorul broastelor
Maitrey
Minciuna din mine
Nu se stie cum
Niste fete
O noapte furtunoasa
Omul de noroi - regizor
Razboi si pace
Week-end de adio
Woland sau negustorul de umbre

Filmografie
Buletin de Bucuresti (1983)
La Urgenta - TV (2006)
Banii vorbesc - TV (2006)
Alba-Neagra - TV (2006)
Pastreaza-ma doar pentru tine (1987)
Padurea de fagi (1986)
Promisiuni (1985)
Casatorie cu repetitie (1985)
Ca-n filme (1983)
Padurea nebuna (1982)
Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii (1979)
Inspectorul broastelor - TV (1979)
Omul care ne trebuie (1979)
Ora zero (1979)

de Redactia - 2894 afisari
 
         
 
3.7 - 3 voturi