La multi ani, Catalina Mustata!
    -
 

La multi ani, Catalina Mustata!

Data nasterii: 19 Noiembrie 1967
Actrita Catalina Mustata s-a nascut pe 19 noiembrie 1967 in Brasov. La varsta adolescentei, Catalina era o fire singuratica, citea mult, s-a inscris chiar si la un club SF. Tot in acea perioada actrita a scris poezii si a urmat Scoala Populara de Arta. Desi mama sa, profesoara dorea ca macar una din cele doua fiice, (are o sora Camelia) sa-i urmeze cariera si sa dea la Facultatea Filologie, Catalina s-a ambitionat si a dat doi ani la rand examen la IATC.

In perioada 1987 – 1991 Catalina Mustata a urmat cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica, Facultatea de Teatru, Sectia Actorie, clasa prof. Sanda Manu. In anul IV i-a devenit sotie celebrului actor Florin Zamfirescu cu care s-a casatorit pe 27 iulie 1991, devenind astfel mama vitrega a copiilor acestuia, actrita Stefana Samfira si Vlad Zamfirescu. Anul acesta insa Catalina Mustata si actorul Florin Zamfirescu (63 de ani) s-au despartit dupa o relatie de 21 de ani.

Din 1991 pana in 2000 a fost actrita la Teatrul Mic Bucuresti, iar din 2000 a devenit angajat al Teatrului Odeon, unde a avut numeroase roluri in piese ca: „Aventurile lui Habarnam" dupa Nikolai Nosov, regia Alexandru Dabija, Veronika in "Veronika se hotaraste sa moara", dramatizare de Gelu Colceag si George Banica dupa romanul omonim de Paulo Coelho, regia Gelu Colceag etc.

Din 1988 pana-n 2002 a fost prezentatoare si realizator de emisiuni la postul Acasa Tv, fiind distribuita si in "Si totul era nimic" (2006), "Iubire ca in filme", "California Dreamin' (Nesfarsit)" sau in „Vointa de femeie“, difuzat de Kanal D.

Scriitoare si traducatoare, Catalina Mustata a tradus romanul „Mostenitorii” de Harold Robbins.

Filme și emisiuni de televiziune:
„Cine are dreptate” regia Alexandru Tatos
„Harababura” regia Geo Saizescu
„Vulpe vanator” regia Stere Gulea
„Femeia in rosu” regia Mircea Veroiu
„Tacanitii” regia Gerard Cuq
„Pactul cu diavolul” regia Yives Boisset
„D'ale carnavalului”, Romania Cultural, regia Dominic Dembinski
„Detectiv fara voie”, serial TVR1, regia Silviu Jicman
„Sapte note fermecate”, show pentru copii, TVR1
„Sarpele” dupa Mircea Eliade, regia Viorel Sergovici
„Oglinda” de Dumitru Solomon, regia Silviu Jicman

 

 

 

de Redactia - 2615 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi