La multi ani, Catalin Predoiu !
    -
 

La multi ani, Catalin Predoiu !

Data nasterii: 27 August 1968
Catalin Marian Predoiu s-a nascut pe 27 august 1968, in Buzau. Dupa ce a absolvit Colegiului National B.P. Hasdeu din Buzau (1986) si cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti (1991), Predoiu a urmat un program de instruire in practica dreptului comercial la Baroul din Caen, Franta (1994). Avand rezultate bune, acesta a obtinut titlul stiintific de doctor in Drept Comercial, summa cum laudae, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti (2004).

Catalin Predoiu a lucrat ca avocat in Baroul Bucuresti (1991-1995). In anul 1995, fondeaza impreuna cu avocata Ioana Racoti, cabinetul de avocatura SCA Racoti – Predoiu, specializat pe sectorul fuziunilor, achizitiilor si privatizarilor. Cabinetul Racoti - Predoiu a primit mandate in unele dintre cele mai mari operatiuni de fuziuni, achizitii si privatizari din Romania intre anii 1997-2005. Ea si-a extins treptat serviciile in domeniul tranzactiilor pe piata de capital, in domeniul finantarii achizitiilor si in domeniul concurentei, precum si in domeniile energiei si resurselor naturale.
In 2005 a fost creata societatea de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu ("ZRP") prin fuziunea a doua cabinete de avocati, Calin - Andrei Zamfirescu si Asociatii si Racoti - Predoiu. In anii 2007 si 2008, prestigioasele cataloage internationale Chambers Global si Chambers Europe l-au clasificat pe locul doi in domeniul Leading Individuals.

In paralel cu activitatea juridica, Predoiu a predat dreptul comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti (1994-2007). El este membru in urmatoarele organizatii profesionale: Baroul Bucuresti (1991), Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (1991), International Bar Association (1999), Baroul Bucuresti, Membru in Consiliul Baroului (2003 – 2007) si Comisia Permanenta a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (din 2007).
De asemenea, el a fost membru in Consilul de Administratie al CEC, asociat fondator la o casa de avocatura si detine participatii la doua firme de consultanta pentru afaceri si management.

Pe 29 februarie 2008, Catalin Predoiu a fost numit in functia de ministru al justitiei in Guvernul Calin Popescu Tariceanu, incheindu-se astfel o perioada de vacanta de doua luni si jumatate. Desi acesta a fost acuzat de presa ca firma de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu, unde este avocat asociat, a fost in ultimii ani principalul consultant pe probleme juridice al grupului Rompetrol (condus de catre miliardarul Dinu Patriciu), acesta s-a mentinut in functie.
Omul politic sarbatorit astazi a publicat si o serie de carti de drept comercial, precum: “Operatiunile de creditare din interiorul unui grup de societati” (Bucuresti, 1996), “Societatile comerciale” (ed. I, 2001, ed. a II-a revizuita, Bucuresti, 2003) – coautor; “Consideratii privind notiunile de activitate bancara si credit bancar” (Bucuresti, 2003);  
”Bancile in contextul legislatiei antiinfractionale. Obligatii legale speciale” (Bucuresti, 2003).
Pentru activitatea sa publicistica, el a obtinut doua premii: Premiul „I.L.Georgescu” acordat de Uniunea Juristilor din Romania, pentru lucrarea "Societatile comerciale" (2001) si Premiul „Simion Barnutiu” acordat de Academia Romana, pentru lucrarea "Societatile comerciale" (2003).
Catalin Predoiu este casatorit si are doi copii.

de Redactia - 2730 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi