La multi ani, Catalin Botezatu!
    -
 

La multi ani, Catalin Botezatu!

Data nasterii: 03 Decembrie 1966
Creatorul de moda Catalin Botezatu s-a nascut pe 3 decembrie 1966, la Alexandria (Teleorman). Botezatu si-a inceput cariera in moda in anul 1984, ca manechin al casei de moda Venus, condusa de Zina Dumitrescu.
A urmat cursurile unei case de moda din Bucuresti, iar in 1985 a obtinut diploma de model pentru prezentari in afara granitelor tarii. La numai cateva luni, a fost recompensat, la Frankfurt, cu titlul de cel mai bun manechin al anului in Europa.

Anii petrecuti ca model au constituit pentru el contactul cu lumea modei. Fascinat de arta constructiei vestimentare si sedus de frumusetea femeii, Botezatu s-a hotarat sa urmeze cursurile Institutului European de Moda din Milano, unde l-a avut ca profesor pe regretatul stilist Gianni Versace, care si-a lasat amprenta pe multe din viitoarele sale creatii. Impresionat de talentul elevului sau, creatorul italian l-a ales sa lucreze timp de sase luni in celebrele "Ateliere Versace" de la Milano.

Ulterior el a devenit director de stil al casei de moda Europa din Bucuresti, dupa care si-a infiintat propria casa de moda, Delphi. Si-a deschis prima casa de moda in 1996 si a lansat numeroase colectii luxoase si exotice si o linie de lenjerie masculina.
La Paris, designerul roman a sustinut un fao parada a modei in cadrul evenimentului „Herritage Mode et culture - Paris 2007”, organizat la Ambasada Romaniei, sub inaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe.
Catalin Botezatu este unul din putinii care se poate mandri cu prezentari de moda organizate pe toate continentele. De la New York sau Las Vegas, la Windock in Namibia, Sun City in Africa de Sud, Islanda, Indonezia si in toate marile capitale din Europa.

Show-urile semnate Catalin Botezatu au beneficiat intotdeauna de o tematica bine definita, de la "Egiptyon", "Budha Bar", "Angels", "Ameno", "Witches", "Bizantium", "Barbarian", "Kyoto", "Chicago" sau "J.O" in cadrul carora creatiile sale au fost completate de impresionante colectii de palarii, blanuri si accesorii, pana la prezentarile de underwear, in numar de 30, "C.B. Intimo", "Sailor", "Power", "Army", "Poveste cu elfi" sau "Pirates".

In 2002 in Turcia, la Kusadasi, a sustinut trei show-uri de moda la Pin Bay Resort si a realizat un shooting pentru calendare si materiale publicitare avand alaturi aceeasi echipa masiva. In iarna lui 2003, in cadrul Bucharest Fashion Week este lansata colectia "Barbarian", unde reuseste din nou sa ii uimeasca pe cei prezenti prin spectaculozitatea creatiilor si prin show-ul oferit. A primit foarte multe premii autohtone ("Designerul anului" - de patru ori, "Premiul de excelenta in moda"- de doua ori, "Premiul pentru cel mai bun creator de haute-couture"- de doua ori). In 2004 primeste "Premiul pentru cea mai buna; colectie"(colectia Kyoto) la festivalul "Bali fashion Week".

Tot in 2004 devine primul designer roman care apare in prestigioasa revisa "Book Moda". Botezatu se implica in toate aspectele prezentarilor sale, fiind renumit pentru show-urile sale spectaculoase si uneori socante. In luna februarie 2006 revista VIP l-a premiat pe Catalin Botezatu pentru aparitiile sale in presa europeana, dar si pentru contributia adusa de acesta la promovare imaginii tarii. Dupa prezentarea sustinuta in 2007 in Italia. Botezatu devine primul designer care realizeaza o colectie haute-couture inspirata din designul unui automobil. "Maserati Collection" este prezentata cu succes la FTV Summes Fashion festival 2007 odata cu lansarea in Romania a noului Maserati Granturismo.

Tot in 2007, in octombrie a devenit primul creator de moda care a realizat un fashion show in timpul unei curse aeriene, evenimentul avand loc pe ruta Bucuresti-Paris la peste 11.000 m inaltine. In iulie 2008 a participat pentru a doua oara la Carribean Fashion Week fiind considerat invitatul special al saptamanii modei desfasurate la Kingston, Jamaica. La solicitarea revistelor Vogue-UK si SHE-UK, tinutele lui au fost tinutele vedeta ale unui shooting realizat cu Vanessa Wiliams. Dupa intoarcerea din Caraibe, a participat in Malta la finala internationala "Miss Bikini World" fiind desemnat drept "Designer oficial Miss Bikini World", ocazie cu care a sustinut doua prezentati de moda indelung aplaudate.

La reintoarcerea la Bucuresti, a completat numarul premiilor primite de-a lungul anilor cu inca doua: revista VIP l-a desemnat ca fiind "Brandul lunii mai", iar la Gala Celebritatilor a fost laureat drept "Celebritatea Anului in Moda". Sfarsitul de an 2008 ii aduce lui Catalin Botezatu o noua serie de premii ca si recunoastere a activitatii sale in domeniul modei.
Fashion Tv Romania ii premiaza "Cel mai bun creator de haute couture" in cadrul Premiilor Fashion Tv Romania, iar revistele VIP si Star il desemneaza pe designer ca fiind cel mai bun creator de mod.

In plus, Botezatu este singurul creator de moda autohton care se ocupa personal de scenografie, regie, coloana sonora cat si de stilingul colectiei (bijuterii, pantofi, aplicatii capilare, etc.).
O alta pasiune a sa este televiziunea, acesta prezentand de-a lungul timpului showuri ca „Next top model by Catalin Botezatu”, fiind si prezentator si coproducator „Burlacul”.

de Redactia - 2378 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi