La multi ani, Bruce Willis!
    -
 

La multi ani, Bruce Willis!

Data nasterii: 19 Martie 1955
Actor, producator, scenarist si compozitor, Bruce Willis s-a nascut pe 19 martie 1955, intr-un loc mai putin obisnuit: o baza militara americana in Idar-Oberstein din Germania de Vest. Dupa numai doi ani, David Willis - soldat american si Marlene - de origine germana - s-au stabilit in Penns Grove, New Jersey.
In perioada sa de glorie (anii 1980), Bruce si-a cladit o cariera de actor la Hollywood, facand mari furori in special cu rolul sau John McClane din seria “Die Hard”. Preferand mai mult filmele de suspans, Willis a ales sa joace rolul politistului sau detectivului curajos, inteligent si mucalit, care alterneaza intr-un chip interesant “tirul gloantelor” cu cel al vorbelor de duh.
De-a lungul carierei sale, actorul american a primti roluri dintre cele mai diverse: de la boxerul din filmul lui Quentin Tarantino, “Pulp Fiction” (Palme D’Or la Cannes, in 1994), la contractorul afemeiat din filmul lui Robert Benton “Nobody’s Fool” sau curajosul calator spatial din filmul lui Terry Gilliam “12 Monkeys”. De asemenea, tot el a fost si veteranul din Vietnam traumatizat in pelicula lui Norman Jewison “In Country” si psihologul plin de compasiune din filmul lui M. Night Shyamalan (nominalizat la Oscar), “The Sixth Sense” (Premiul People’s Choice).
Dincolo de rolurile exceptionale, actorul din “Die Hard” a avut ocazia sa lucreze cu regizori apreciati precum: Michael Bay (“Armageddon”), M. Night Shyamalan (“The Sixth Sense” and “Unbreakable”), Alan Rudolph (“Mortal Thoughts,” “Breakfast of Champions”), Walter Hill (“Last Man Standing”), Robert Benton (“Billy Bathgate,” “Nobody’s Fool,”), Rob Reiner (“The Story of Us”), Ed Zwick (“The Siege”), Luc Besson (“The Fifth Element”), Barry Levinson (“Bandits,” “What Just Happened”), Robert Zemeckis (“Death Becomes Her”) sau Robert Rodriguez (“Sin City,” “Grind House”).
Alte productii cinematografice in care Willis a fost distribuit: “The Jackal,” “Mercury Rising,” “Hart’s War,” “The Whole Nine Yards” (si continuarea sa, “The Whole Ten Yards”), “The Kid,” “Tears of the Sun,” “Hostage,” “16 Blocks,” “Alpha Dog,” “Lucky Number Slevin” si “Perfect Stranger”. In plus, a facut deliciul publicului interpretand vocea unui bebelus simpatic in seria “Look Who’s Talking” si “Look Who’s Talking Too”, dar si a personajelor RJ & Spike din filmul de animatie “Over the Hedge” si “Rugrats Go Wild!”.
Recent, Bruce a fost implicat intr-un proiect al lui Kevin Smith, alaturi de Tracey Morgan, in filmul “A Couple of Dicks”.

Cum actoria nu a fost suficienta pentru a demonstra ceea ce poate,  Willis a produs si filme ca “Hostage” si “The Whole Nine Yards”, fiind producatorul executiv pentru “Breakfast of Champions,” o adaptare dupa romanul best-seller al lui Kurt Vonnegut. El nu a neglijat nici pasiunea sa pentru muzica, lansand pe piata cateva albume si aparand in numeroase show-uri de televiziune.
Actorul a fost casatorit cu actrita Demi Moore, avand impreuna trei fete, insa a divortat in 2000, dupa 13 ani de casnicie.
de Redactia - 1775 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi